Punjeno pecivo je odlična ideja za pomalo neobičan ručak. Recept je vrlo lagano prilagoditi i možete puniti pecivo s onim što trenutno imate kući.

Recept pripremio: Harry Cooper

Ja sam ih punio s pilećim satarašom u suštini, samo sam jos na vrhu dodao sira. Tokom pečenja se sir istopio i sjedinio sve u odličan ručak!

Sastojci:

  • 500 g pšeničnog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 40 ml ulja
  • 10 g kvasca jedno pakovanje
  • 2 male kašike šećera
  • 1 mala kašika soli

https://www.instagram.com/p/B9xAUIzBdgq/

Priprema:

  • U mlako mlijeko dodati šećer i kvasac.
  • Promiješati i ostaviti da se kvasac aktivira 5-10 minuta
  • Zajedno s brašnom, u koje ste dodali sol i ulje, umijesiti glatko tijesto
  • Ostaviti da miruje do 1h
  • Podijeliti tijesto na 8 jednakih dijelova
  • Svaki dio izvaljati u krug prečnika 15 cm
  • U sredinu staviti otprilike 2-3 kašike punjenja koje ste pripremili i sir
  • Podignuti jedan kraj tijesta iznad punjenja i spajati s drugim susjednim krajevima tijesta
  • Tako da dobijete lopticu u kojoj je punjenje
  • Vrh krajeva jednom uvrnuti tako da vam tokom pečenja punjenje ne iscuri
  • Poredati na pleh za pečenje i premazati jajetom i posuti susamom
  • Peći na 180 stepeni C, 30 minuta

Još više recepata Harry Coopera možete pronaći na www.harrycooper.ba i ne zaboravite ga pratiti na Instagramu i Facebooku. 🙂