Tri važne stvari na koje vas upozorava deja vu

 Tri važne stvari na koje vas upozorava deja vu

Recimo da prvi put idete na skijanje, ali odjednom, dok gazite po snijegu, čini se kao da ste to već učinili. Pa, upravo ste doživjeli deja vu.

Iako se čini kao rijetka pojava, 60-80% ljudi je imalo deja vu, no za neke to može značiti da postoji zdravstveno stanje zbog kojeg vaše tijelo šalje signal kojim vas upozorava.

1. Vaša sjećanja možda nisu sinhronizovana

Mnogi stručnjaci vjeruju da deja vu ima neke veze s načinom na koji se prisjećate uspomena. Ovaj bi događaj mogao biti odgovor na situaciju nalik iskustvu iz prošlosti koje se ne sjećate sasvim. Možda se to dogodilo kad ste bili malo dijete ili se iz nekog drugog razloga ne možete sjetiti.

Uz to, svakodnevno uočavamo puno detalja, ali ih ne pamtimo. Dakle, možda ćete imati osjećaj da ste već vidjeli situaciju prije zbog onih sitnih detalja na koje ste zaboravili.

NASTAVITE ČITATI OVAJ ČLANAK

NAREDNA STRANICA »

Ajla B.

Ajla B.

Studentica sam Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Svestrana osoba, a pored prava posebice se interesujem za književnost. Pišem, a moji radovi su nagrađivani, te objavljeni u nekoliko zbornika i časopisa. Zaljubljenik sam u svaki vid umjetnosti, a lično smatram da je "umjetnost - sve što nas okružuje".

Možda te i ovo zanima?