Recept za ovo jelo koristile su i naše bake, a kao glavnu prednost su navodile što se spremna mnogo brže nego klasična gibanica.

Za samo desetak minuta na stolu će se naći neodoljive pituljice, mirisne i ukusne koje uz jogurt ili mlijeko čine savršen obrok za početak novog dana.

Sastojci:

  • 500 gr tankih kora za pitu
  • 250 gr punomaskog kravljeg sira
  • 2 jaja
  • kašika ulja
  • 1 dl ulja za prženje

Priprema:

Umutite jaja sa sirom u pjenastu masu. Dodajte kašiku ulja. Kore za pitu presijecite po dužini na pola i filujte ih. Premažite svaku koru cijelom dužinom filom od sira, savijte krajeve da fil ne curi i smotajte kao rolnicu, prenosi informer.rs.

Zagrijte ulje i pržite pituljice sa obje strane da budu rumene. Poslužite ih tople uz jogurt.