Studentski recepti: Kako dobiti savršeno hrskavu piletinu?

Yasinov savjet je prilično jednostavan - traje nekoliko sekundi i osigurat će da koža na batacima ili krilcima bude hrskava, baš onakva kakvu želite.


Foto: Envato
Foto: Envato

Zapečena pileća krilca ili bataci su najbolji ako je kožica hrskava, a Mohammad Yasin, kuhar sa sjedištem u Chicagu koji svoje savjete dijeli na TikToku, podijelio svoj pametni trik za pripremanje najhrskavije piletine.

Njegov jednostavan trik je brzo postao viralan i ostavio mnoge ljude veoma impresioniranim.

Ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci ili začini, a još jedna dobra stvar kod Mohammadovog načina pripreme piletine jeste što ne zahtijeva predug boravak u kuhinji, piše Klix.ba.

Yasinov savjet je prilično jednostavan – traje nekoliko sekundi i osigurat će da koža na batacima ili krilcima bude hrskava, baš onakva kakvu želite.

@m_yasin24 Wow it’s been a whole year 🙏🏼 thank you all! #viral #washyourchicken #dontwashyourchicken #fyp #easyrecipes #humbled ♬ original sound – Valentina Trovato

Cijeli trik krije se u kipućoj vodi kojom je potrebno preliti krilca ili batake prije pečenja u rerni.

Kipuća voda zateže kožu piletine i čini krila hrskavim nakon što ih ispečete., rekao je Mohammed.

Na snimku s TikToka se može vidjeti kako Mohammad sipa prokuhanu vodu na pileća krilca, prije nego što ih stavi u rernu.

Prema ovom kuharu, to će osigurati savršenu hrskavu kožicu.

Mohammadov video je očigledno impresionirao mnoge jer je prikupio nevjerovatnih 7,8 miliona lajkova, a mnogi su u komentarima istakli oduševljenje jednostavnošću trika.