Studentski recepti: Kada probate ovaj čips od tjestenine, onaj iz prodavnice vam neće ni pasti na pamet

Poznaješ li nekoga ko uvijek pored sebe ima vrećicu čipsa? Preporuči im ovaj recept!


Colorful pasta
Ilustracija: Envato

Najbolja stvar kod čipsa od tjestenine, osim nevjerovatnog okusa, jeste taj što može lako da se prilagodi bilo kojoj tjestenini, sosevima, načinima kuhanja, pa čak i vremenskim ograničenjima.

Ukusnih načina za pripremu tjestenine definitivno ne nedostaje, ali velika je vjerovatnoća da nikada niste razmišljali da je prepržit ili ubacite u fritezu na vrući vazduh i jedete kao užinu. Najnoviji trend na TikToku trenutno je čips od tjestenine, a kad isprobate koliko je ukusna tjestenina u ovakvom obliku više nećete posegnuti za kesicom čipsa iz prodavnice, prenosi hayat.ba.

@everything_delish

YOU NEED TO MAKE THESE ✨pasta chips✨ with pesto! Thanks @bostonfoodgram for the inspo! #pasta #recipe #pesto #pastachips

♬ Bloom (Bonus Track) – The Paper Kites

Recepata za ovu tjesteninu ima zaista bezbroj, ali priprema je zapravo vrlo jednostavna. Najprije tjesteninu morate skuhatii, zatim je začiniti začinima po izboru, dodati maslinovo ulje i parmezan i ostavite je u fritezu ili je ispecite na ulju dok ona ne postane hrskava.

Ako imate fritezu, onda kuhanoj tjestenini dodajte maslinovo ulje, izrendani parmezan i začine. Pecite u fritezi na vrućem vazduhu na temperaturi od 200°C oko 10 minuta, a zatim umočite čips od tjestenine u omiljeni sos i uživajte.

Ako nemate fritezu, možete koristiti i šporet. Stavite biljno ili maslinovo ulje u veliku, duboku tavu, dodajte kuhanu tjesteninu kad je ulje vrelo. Pecite je dok ne postane zlatna i hrskava, što bi trebalo potrajati oko dva minuta po strani.

Prijatno!