Studentski recepti: Evo kako možete napraviti ukusan domaći čokoladni sladoled
31.05.2021. / E.K. / Komentari (0)
Sa samo četiri jednostavna sastojka dobit ćete sladoled koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 500 ml mlijeka
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 200 g čokolade (60-70% kakaoa)
Priprema:
Metalnu posudu stavite 2 sata u zamrzivač. Mlijeko stavite da prokuha, a žumanca i šećer dobro umutite. Kada je mlijeko prokuhalo sklonite sa vatre, pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi, prenosi hayat.ba.
Zatim dodajte umućena žumanca i vratite na šporet na tihu vatru još nekih 2,5 minuta. Miješajte.
Pazite jer ne smije da prokuha. Ostavite da se prohladi 5 minuta, pa izvadite posudu iz zamrzivača i sipajte topli sladoled u hladnu posudu. Promuhešajte. Vratite u zamrzivač na još 40-50 minuta. Izvadite, promuhešajte, pa vratite u zamrzivač na 40-50 minuta. Zatim sipajte u posudu u kojoj ćete držati sladoled i stavite preko noći u zamrzivač.
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA