Studentski recepti: Evo kako možete napraviti ukusan domaći čokoladni sladoled

Sa samo četiri jednostavna sastojka dobit ćete sladoled koji će vas oduševiti.


Chocolate ice cream
Ilustracija: Envato

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 5 žumanaca
  • 100 g šećera
  • 200 g čokolade (60-70% kakaoa)

Priprema:

Metalnu posudu stavite 2 sata u zamrzivač. Mlijeko stavite da prokuha, a žumanca i šećer dobro umutite. Kada je mlijeko prokuhalo sklonite sa vatre, pa dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi, prenosi hayat.ba.

Zatim dodajte umućena žumanca i vratite na šporet na tihu vatru još nekih 2,5 minuta. Miješajte.

Pazite jer ne smije da prokuha. Ostavite da se prohladi 5 minuta, pa izvadite posudu iz zamrzivača i sipajte topli sladoled u hladnu posudu. Promuhešajte. Vratite u zamrzivač na još 40-50 minuta. Izvadite, promuhešajte, pa vratite u zamrzivač na 40-50 minuta. Zatim sipajte u posudu u kojoj ćete držati sladoled i stavite preko noći u zamrzivač.


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!