Sastojci:
- 1 Puding vanilija&chia Dolcela
- 3 žumanjka
- 20 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 200 ml Šlaga 5+ Dolcela
Za umak:
- 150 g jagoda
- 50 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 1 žlicu limunova soka
Priprema:
1. Vatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte.
2. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu s žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući.
3. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobivenu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi.
4. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju.
5. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.
Posluživanje
Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.
Savjet
Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!