Studentski recepti: Creme de la creme s jagodama

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte! 


Sastojci:

Advertisements
  • 1 Puding vanilija&chia Dolcela
  • 3 žumanjka
  • 20 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml Šlaga 5+ Dolcela

Za umak:

  • 150 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 1 Vanilin šećer Dolcela
  • 1 žlicu limunova soka

Priprema:

1. Vatrostalne posude (ili keramičke posudice) 4- 6 komada (125 ml) navlažite vodom. U manju posudu stavite žumanjke i šećer, pa ih pjenjačom izmiješajte.

2. Prašak za puding razmutite u Šlagu 5+ i dodajte žumanjcima. Mlijeko zagrijte do vrenja. Mješavinu s žumanjcima polako dolijevajte u mlijeko neprestano miješajući.

3. Vratite na vatru i uz miješanje kratko zagrijte da se počne zgušnjavati, ali još uvijek ostane tekuće. Dobivenu kremu rasporedite u pripremljene posudice i pustite da se ohladi.

4. Narezanim jagodama dodajte šećer, vanilin šećer i limunov sok, pa kratko zagrijavate da omekšaju.

Advertisements

5. Omekšane jagode stavite u cjedilo, pa pritisnite žlicom da dobijete gust umak od jagoda. Ostavite da se ohladi.

Posluživanje

Ohlađenu kremu prelijte umakom, ukrasite ploškama jagoda i poslužite.

Savjet

Jagode nije nužno propasirati da dobijete umak. Možete ih pomiješati sa šećerima i limunovim sokom, kratko zagrijati, ohladiti i poslužiti preko kreme.

Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!