Čokoladna torta koju nije potrebno peći, a idealnog je okusa.

Sastojci:

  • 300 g keksića
  • 150 g maslaca
  • 3-4 kašike kakao putera
  • 250 g krem ​​sira
  • 50-100 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade
  • 100 g vrhnja

Priprema:

Prvo trebate napraviti spužvastu podlogu za tortu. Maslac lagano otopite i uz pomoć blendera sameljite keksiće.

Mrvice keksića s puterom ulijte u kalup za pečenje. Zatim ih zdrobite u čvrsti sloj. Kada dobijete ravnomjeran sloj mrvica, stavite kalup za pečenje u frižider.

Sad je vrijeme za nadjev. Počnite mutiti krem sir dok povremeno dodajete šećer u prahu. Na kraju još jednom temeljito promiješajte smjesu.

Sada glavni sastojak – čokolada! Prvo je zagrijte dok se ne otopi. Ostavite da se malo ohladi, a zatim je pomiješajte zajedno s krem sirom.

Umutite vrhnje u posebnoj posudi dok ne postane lagano i prozračno.
Čokoladnoj smjesi dodajte vrhnje miješajući malom kašikom. Pokušajte zadržati smjesu pjenušavom.

Nakon što smjesa bude jednolične teksture, izvadite sada očvrslu koru iz frižidera. Preko nje ravnomjerno rasporedite kremu od čokolade. Gotovu tortu stavite u hladnjak na oko 4-5 sati. Pospite kakaom u prahu ili ukrasite voćem ili orasima. Torta je sada spremna za jelo! Uživajte!