Studentska kuhinja pojam je jednostavnosti i skromnosti. Danas vam donosimo recept za kolač koji se vrlo jednostavno priprema.
Sastojci
- 150 g suhih smokava
- 250 g šećera
- 250 g grožđica
- 5 bjelanaca
- 200 g šećera
- 1 Cimet šećer
- 1 list oblatne
Priprema
- Suhe smokve narežite i izmiješajte s grožđicama i šećerom.
- Od bjelanaca istucite čvrst snijeg i pri kraju postupno umiješajte 200 g šećera i cimet šećer. U dobiveni snijeg lagano umiješajte pripremljene grožđice i smokve, piše coolinarka.com.
- List oblatne stavite u pleh, premažite ga pripremljenom smjesom i pecite na temperaturi od 180°C oko 25 minuta.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite ne šnite.
Savjet
Prije rezanja smokve i grožđice možete natopiti u rumu.