Studentski kongres Tuzla Brain Week rangiran na četvrtu poziciju u Evropi

Tuzla Brain Week rangiran na četvrtu poziciju u Evropi u konkurenciji od 68 projekata.


TBW

Tuzla Brain Week je projekat koji se organizuje na internacionalnom nivou u okviru Sedmice mozga. U Tuzli će se ove godine organizovati osmi put krajem marta na temu “Putovanje u središte mozga”.

Nakon prošlogodišnje visoke druge pozicije, Tuzla Brain Week je ove godine od strane Evropske federacije neuroznanstvenih društava (FENS) rangiran na četvrtu poziciju u konkurenciji od 68 projekata iz cijele Evrope.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

 – Na zadovoljstvo svih nas u Organizacionom odboru i ove godine smo dobili ovo vrijedno priznanje koje nas svrstava među najbolje u Evropi. Ovo je jedna dobra referenca za nas i naše Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS”. Iako nas je pandemija iznenadila i u mnogo čemu usporila, otežala nam rad, uz veliki trud i zalaganje velikog broja studenata Medicinskog fakulteta, ali i kolega sa drugih fakulteta i univerziteta, pokazali smo još jednom da imamo itekako sposobne mlade ljude, kazala je koordinatorica projekta, Edina Sejdin, uz osvrt na ovogodišnju organizaciju projekta:

 – Moramo se prilagoditi trenutnim uslovima. Organizacija je ove godine izuzetno zahtjevna. Pratimo upute nadležnih institucija i u skladu s tim postupamo. U odnosu na prošlu godinu, ove godine je sadržaj projekta obogaćen novim aktivnostima, a novina je svakako da imamo i online učesnike.

Tuzla Brain Week je jedan u nizu projekata Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli “MEDICUS” koji se sa velikim uspjehom organizuje u Tuzli. Projekat će biti realizovan u periodu od 29. do 31. marta, a očekuje se i rekordan broj učesnika iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, ali i regiona.