Studentica nije znala razlikovati strane, pa tetovažom riješila problem

Da li vi dobro razlikujete strane, šta je desno, a šta lijevo?


Studentica iz Kanbere u Australiji, 23-godišnja D'Kodia Laine, suočavala  se sa ismijavanjem od strane drugih ljudi zbog miješanja pojmova lijevo – desno, ali prošle godine ova situacija doživjela je svoj vrhunac.

Advertisements

Naime, izabrana je za vođu tima u igri “Scavenger hunt” na zabavi u kojoj je drugom članu tima dala pogrešne instrukcije. To je igra u kojoj organizatori pripremaju popis definirajući određene predmete, koje sudionici nastoje pronaći, obično bez kupnje. Obično sudionici rade u malim timovima, iako pravila mogu dopustiti pojedincima da učestvuju. Cilj je biti prvi koji je dovršio listu ili dovršio većinu stavki na toj listi.

Zbog pogrešnog davanja instrukcija njezina je prijateljica se našalila i slova L i R ispisala na rukama ove studentice, a tada se D'Kodia našalila da će ih zaista tetovirati.

No, nedugo nakon toga je posjetila je umjetnicu Lauren Winzer u studiju Hunter And Fox Tattoo i zaista tetovirala ova slova na svojim rukama.

Advertisements

 – Počelo je iz šale, ali zapravo je super korisno i ne izgledam glupo praveći L prstima da bih shvatila o kojoj strani se radi, izjavila je za Daily Mail ova studentica.

Umjetnica tetovaža objavila je fotografiju tetovaža na svom Instagram profilu s natpisom:

 – Ne samo da su tetovaže slatke, već mogu biti i super funkcionalne. Sretno sa direkcijama, neka te sa srećom vode, misleći na slova L i R koja će ovoj studentici sigurno olakšati dalje funkcionisanje.