Studentski dan ne može proći bez kofeina: Recept za ukusnu i kremastu kafu

Pored toga što je fantastičnog ukusa, ova kafa je idealna i za "story" na društvenim mrežama.


dalgona kafa

Kod velikog broja ljudi, ritual jutarnjeg ispijanja kafe se ne propušta. Srećom, kafa ima i svoje zdravstvene benefite, što taj ritual čini još boljim.

Dok jedni vole čistu crnu kafu, drugi vole dodati malo mlijeka. Neki vole gorku, a neki sa velikim količinama šećera, dok najveći broj ljudi uživa u “srednje jakoj” kafi.

Bilo kako bilo, studentski dan je nezamisliv bez kafe. To može biti jutarnja kafa za razbuđivanje prije predavanja, kafa sa društvom u kafiću ili velike količine kafe kada učite i pokušavate da savladate novo gradivo.

“Šlag” od kafe je novi trend koji je postao popularan u 2020.godini. Ova kafa je poznata i kao kafa dalgona. Šlag koji se za ovu kafu koristi napravljen je miješanjem instant kafe sa šećerom i vodom. Nakon toga, kafu trebate preliti po mlijeku.

Recept je vrlo jednostavan. Dvije kašičice instant kafe pomiješajte s dvije kašičice smeđeg šećera. U smjesu dodajte 2 kašike tople vode i ručnim mikserom napravite kremast preliv. Pjenastu smjesu možete dodati u toplo ili hladno mlijeko.