Studentske stipendije: Grad Cazin objavio konkurs za sve studente

Grad Cazin objavio je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2021/22. godinu, a konkurs je otvoren do 2. aprila tekuće godine.


cazin
Foto: Google

Grad Cazin objavio je Konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2021/22. godinu, a konkurs je otvoren do 2. aprila tekuće godine.

Pravo na dodjelu stipendija imaju redovni studenti na visokoškolskim ustanovama u BiH, čiji je osnivač Federacija BiH, Republika Srpska i Brčko Distrikt, uz uslove da su studenti prvog ciklusa studija na akademskim studijskim programima za sticanje diplome akademskog prvog ciklusa studija u trajanju tri studijske godine odnosno 180 ECTS bodova ili četiri godine sa 240 ECTS bodova i da su državljani Bosne i Hercegovine s prebivalištem na području Grada Cazin.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti od druge do šeste godine studija koji su redovno upisali akademsku godinu prvi put, a bili su korisnici stipendije Grada Cazin u akademskoj 2020/2021 godini, ostvaruju pravo na nastavak stipendiranja u akademskoj 2021/2022 godinu bez konkurisanja, pod uslovom da podnesu zahtjev za dodjelu stipendije i dostave slijedeću dokumentaciju: potvrdu/uvjerenje o redovnom upisu u akademsku godinu, potvrdu o prebivalištu i ovjerenu ličnu izjavu da podnosilac zahtjeva ne prima stipendiju ili kredit od drugih davalaca stipendije.

Zahtjevi za dodjelu stipendije s potrebnim dokumentima dostavljaju se gradskoj upravi Cazin putem pošte na adresu: Grad Cazin, Trg prvog Predsjednika Predsjedništva R BiH Alije Izetbegovića br. 1, a mogu se predati i neposredno u zgradi Gradske uprave, šalter broj 1 ili 2 svakim radnim danom od do 15.00 sati najkasnije do 2. aprila.

Za više detalja pogledati Konkurs Grada Cazin za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2021/22. godinu.