Studentice od svog džeparca oslikale zidove Odjela pedijatrije u Općoj bolnici

Semra Zaimović, Šejla Manjgafić i Amna Delić, studentice III godine Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, ovih dana vrijedno oslikavaju prostore Odjela pedijatrije u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“.


crtezi pedijatrija opca bolnica

Uskoro otvaranje pedijatrijskog odjela u JU Opća bolnica

Sa zidova dječijih soba se smiješe omiljeni i popularni likovi iz crtanih filmova kao što su Mickey Mouse, Winnie-the-Pooh, Sponge Bob i drugi a sve da bi boravak budućim pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi bio što ugodniji, navode iz Opće bolnice, prenosi radiosarajevo.ba.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Vikendom ili nakon predavanja ove vrijedne djevojke nastoje unijeti što više mašte, veselja i života u bolesničke sobe, dnevni boravak i igraonicu. Posao su podijelile tako da je svaka dobila da uradi po tri sobe a igraonicu i dnevnu sobu rade zajedno. Proces rada teče tako što prvo crtaju dječije omiljene likove a onda slijedi bojenje. S lakoćom kistom oplemenjuju prostor i izvode čarolije po zidovima .

“Željela smo nekoga obradovati”, rekla je Semra Zaimović, od koje je i potekla ideja likovnog uređenja pedijatrije. – — Pročitala sam tekst u Oslobođenju i sinula mi je ideja da bi mogla uraditi nešto dobro i korisno. Animirala sam drugarice sa godine, dogovorila sastanak s prim. dr. Zlatkom Kravićem, direktorom Opće bolnice kome se ideja dopala i dobile smo zeleno svijetlo da uradimo ovaj posao, pojašnjava nam Semra.

Od studentskog džeparca su nabavile boje i zasukale rukave. S posebnim senzibilitetom oplemenile su bolnički prostor, bez ikakve finansijske naknade ili koristi. Naprotiv, potrošile su svoj skromni studentski džeparac ali su sretne jer su svjesne šta su prave vrijednosti i da je u davanju drugom najveća sreća. Svaka čast!

(STUDOMAT.ba)