STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti i mladi mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala.

STUDOMAT portal se bavi obradom studentskih tema i objavljivanjem aktuelnih studentskih novosti, stipendija, konkursa za posao, te informacija sa univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja.

U toku 2015. i 2016. godine zaštitno lice portala bio je poznati bh. glumac Moamer Kasumović.

U maju 2015. godine Facebook stranica portala STUDOMAT.ba došla je do 100.000 fana.

U oktobru 2015. godine STUDOMAT je pokrenuo i Android aplikaciju.

Zašto se oglašavati na STUDOMATU?

STUDOMAT je mjesto koje okuplja studente i mlade bilo da su u potrazi za stipendijama, zabavom, informacijama o studiju, studentskim poslovima ili kulturnim dešavanjima. Naš moto je „sve za studente na jednom mjestu“. Vaša ciljna grupa su studenti i mladi? Želite da im predstavite vaš proizvod ili uslugu? STUDOMAT vam to sve može omogućiti uz STUDENTSKE CIJENE oglašavanja.

Ponuda bannera i oglašavanje na društvenim mrežama

Dizajn portala STUDOMAT.ba je responsive, tj. prilagođen svim vrstama uređaja i to desktop uređajima, tabletima i pametnim telefonima. Pored toga, korisnici našim sadržajima pristupaju i putem brze i moderne Android aplikacije.

Na tehničkim karakteristikama portala STUDOMAT.ba zasniva se i ponuda bannera. Nudimo mogućnost da vaša kampanja bude plasirana i vidljiva na svim vrstama uređaja u isto vrijeme, što  omogućava da vidljivost i doseg vaših oglasa budu izuzetno visoki. Zajedno sa informativno-edukativnim portalom za učenike osnovnih i srednjih škola Školski.ba činimo mrežu portala za osnovce, srednjoškolce i studente. Moguće je kreiranje prilagođenih reklamnih kampanja na oba portala.

Današnje oglašavanje nezamislivo je bez društvenih mreža

Studentska populacija je najaktivnija grupa korisnika na društvenim mrežama, te se s toga nudimo i mogućnost kreiranja kombinovanih kampanja na portalu i na našim profilima na društvenim mrežama. STUDOMAT je aktivan na svim društvenim mrežama i na našim profilima okupljamo stotine hiljada studenata i mladih uz izuzetno visoku aktivnost, interakciju i milionske preglede objava na sedmičnom nivou. Imamo izuzetno veliko i pozitivno iskustvo u kreiranju kampanja na društvenim mrežama, koje zahtijevaju visoku vidljivost oglasa i interakciju sa korisnicima.

Cjenovnik oglašavanja

Cjenovnik oglašavanja na portalu STUDOMAT.ba za 2023. godinu možete preuzeti klikom ovdje.

Budite slobodni da nas kontaktirate, te da na osnovu naših iskustava i znanja iz već realizovanih kampanja, kreiramo zajedno i vašu kampanju u cilju postizanja najboljih mogućih rezultata.

E-mail: marketing@studomat.ba / info@emreza.ba