Studentice izazvale požar jer nisu znale da trebaju vodu za kuhanje tjestenine

Incident se dogodio u Ulici Pellicceria u centru Firence, a vatrogasci su brzo uspjeli ugasiti plamen koji je zahvatio dio kuhinje.


Foto: Index.hr
Foto: Index.hr

Koliko je Talijanima važna tjestenina, najbolje pokazuje događaj iz 2018. godine kojeg su se mnogi sad ponovno prisjetili na društvenim mrežama.

Tada su tri američke studentice na razmjeni u Italiji izazvale požar jer su pokušale skuhati tjesteninu – bez vode.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Tri djevojke su kupile tjesteninu i, kad su došle kući, stavile je u šerpu i upalile šporet. Priznale su da nisu znale da im je potrebna i voda u loncu.

Nekoliko minuta kasnije lonac se zapalio, zbog čega su morale pozvati vatrogasce. Vijest o studenticama koje nisu znale skuhati tjesteninu proširila se brzo tom zemljom pa se odmah oglasio i chef Fabio Picchi koji je studenticama odlučio pokloniti četiri sata učenja kuhanja tjestenine.

Kao generacija i kao Firentinac, osjećam se krivim. Osjećam da je u ovom gradu došlo do snažnog komunikacijskog deficita. Što smo prenijeli ovim djevojkama koje su ovdje došle studirati i pokušale napraviti najtipičnije jelo naše gastronomske kulture? Nemamo se čemu smijati, nije to smiješno. Odlučio sam im pokloniti 4 sata besplatnog kursa kuhanja talijanske hrane, a pozivamo ih i na ručak u moj restoran, rekao je chef za talijanske medije.

Priča o nesretnim studenticama sad je ponovno osvanula na 9GAG-u te nasmijala hiljade ljudi, piše Index.hr.