Studentica sextanjem zarađuje oko 65 hiljada KM godišnje: ‘Ovo je najbolji posao koji sam imala’

Iznenadila se kada je saznala koliko studentica na ovaj način zarađuje.


female enterpreneur businesswoman being disappointed with news from colleague reads message smartphone shocked recieve responsibility prepare difficult project tomorrow s meeting

Studentski poslovi mogu se pronaći, kako na oglasnim pločama i stranicama student-servisa, tako i u svakom većem oglasniku. Neki su studenti po pitanju poslova posebno kreativni pa pokrenu svoj biznis u seks-industriji. I to sasvim legalno.

Studenti, bez obzira gdje žive, pokušavaju svojim studentskim poslovima zaraditi za “džeparac”, kako bi lakše pokrili sve životne troškove, prenosi Moj Faks.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Beckyina priča tipična je za studente koji pohađaju fakultete širom svijeta i trude se polagati ispite, kolokvije i pisati seminare, plaćati račune i održati privid zdravog društvenog života na kampusu. Kad je imala 21 godinu, radila je honorarno kao konobarica, ali plata joj nije bila dovoljna. Osim toga, taj novac nije bio dovoljan da započne karijeru korporativne advokatice ili pak krene na tržište rada bez dugova koje će, zbog visokih školarina, otplaćivati godinama nakon diplome. Barem je tako mislila.

Međutim, njena se finansijska situacija promijenila nabolje nakon što je pronašla, kako kažu njeni prijatelji, najbolji posao na svijetu – sexting.

Inače, sexting (slanje lascivnih, sexy poruka) je omiljena zabava mladima željnima pažnje, a koji nemaju problem sa iskazivanjem svoje seksualnosti preko poruka. Upravo zbog toga, Becky je u ovome vidjela priliku za dobru zaradu – dostupno je, prikladno i može se obavljati na ekranu mobitela.

S Becky se slaže još jedna djevojka. Sve je počelo jedne pijane noći kad je Jessin dečko poslao golišave fotografije. Pomalo šokirana, odgovorila je: – Ako mi želiš slati ovakve stvari, onda mi trebaš i platiti, zar ne?.

Ta me ideja potaknula na daljnje razmišljanje, pa sam sljedeći dan nastavila istraživati po internetu o mogućoj potencijalnoj zaradi, kazala je Jess.

Posao u digitalnom svijetu seksualnog sadržaja cvjeta

Daljnjim istraživanjem tržišta sextanja, iznenadila se kada je saznala koliko studentica na ovaj način zarađuje, stoga se upitala može li se ona “ubaciti” u posao. Jess je snimila nekoliko fotografija, ispunila prijavu na stranici koju je pronašla te je nakon kratkog telefonskog poziva dobila posao voditeljice chata.

Kako dalje pišu, bila je na dobrom putu da zaradi gotovo 40 hiljada dolara godišnje slanjem strastvenih poruka strancima. I sama je priznala da je isprva oklijevala razgovarati sa strancima o seksu, no, bilo je lakše nego što je mislila, bez obzira na činjenicu da to dotad nikada prije nije radila.

Slično iskustvo ima i Becky. – Ne samo da na ovaj način zarađujem tone novca, već mi i omogućuje da istražim svoju seksualnost. Seksualno sam pozitivnija nego što sam bila, i za mene, to je win-win situacija, kaže Becky.

Kako piše ovaj portal, sexting je u SAD-u izuzetno profitabilan, uklapa se u aktivan način života i pomaže studentima da si priušte život s manje stresa zbog finansijske neizvjesnosti. Iako sexting nije za svakoga, oni koji su spremni uložiti malo truda u to mogu sebi osigurati značajan i stabilan prihod novca.