Studentice odlučile: Ovako izgleda muško tijelo najprivlačnije ženama – jeste li iznenađeni?

Možda i nije bilo potrebno provesti naučno istraživanje da se uvjerimo u ovo, no, kad su rezultati već tu… Ovo je najprivlačniji tip muškoga tijela, barem što se studentske populacije tiče.


Muscles
Ilustracija: Envato

Naučnici su zamolili studente sa državnog Univerziteta Oklahoma i australskog Univerziteta Griffith, jednako djevojke i mladiće, u ranim dvadesetima da ocijene privlačnost muškaraca ocjenama od jedan do sedam, prenosi Moj Faks.

Svi muškarci bili su studenti

Studentima su pokazali fotografije gotovo 200 muškaraca, golih do pasa. U fokusu je bilo tijelo, dok je lice bilo zamućeno filterom. Svi su muškarci pohađali Univerzitet u Kaliforniji: 60 mladića su “izvukli” iz teretane dok je preostalih 130 vježbalo tjelesni. Svih 160 žena koje su sudjelovale u istraživanju preferiralo je najsnažnije i najmišićavije među njima, piše u rezultatima istraživanja objavljenjima u Sažecima objavljenih publikacija Kraljevskog društva B.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Autor studije, Aaron Lukaszewski, i sam je potvrdio ono što smo već znali. – Pa, naravno! Žene najsnažnije muškarce smatraju najprivlačnijima, zašto je to nauka?, komentirao je i dodao da nijedna žena nije odabrala mladića koji je izgledao slabije i manje razvijeno.

Znanstvenici su postavili hipotezu da su snažna tijela već tradicionalno indikator zdravlja i sposobnosti muškarca da preživi i brine za sebe. U savremenom svijetu, ovo možemo primijeniti na poslovni uspjeh i sposobnost da brine o i zaštiti obitelj.

No, autori studije napominju da se rezultatima ne bi trebalo generalizovati jer su ispitnici bili isključivo studenti, kako žene tako i muškarci. Rezultati bi mogli varirati ovisno o kulturnim razlikama i kvalitetama koje cijene žene drugačije dobi.