Studentica otišla na 16 spojeva zbog besplatne hrane

Većina studenata se bori sa nedostatkom novca.


couple on a date
Foto: Envato

Studentska populacija poznata je po tome da je uvijek bez novca. I dok je dosad to bilo ipak bilo pretjerivanje jer se uvijek imalo barem za menzu, s post-pandemijskom inflacijom se ova izjava sve više pretvara u surovu relanost.

Jedna je, sada već bivša studentica nedavno postala viralna nakon što je na popularnoj društvenoj mreži TikTok pokrenula raspravu kada je izjavila da je jednom išla na 16 spojeva zaredom samo kako bi dobila besplatan obrok.

Živjeti na ivici siromaštva, kada nisi siguran kada ti je sljedeći obrok je iznimno teško i depresivno, pa se ljudi snalaze na razne načine kako bi došli do hrane. Većina studenata, ali i ostalog građanstva može suosjećati s novčanom borbom koju vode sadašnji studenti.

Ali, jednu su studenticu ipak pohvalili zbog metode dobivanja hrane, a čak su ju nazvali i genijalnom: jednostavno je išla na spojeve.

Na početku marta, bivša studentica Brock McCall podjelila je TikTok video s tekstom.

– Kada bi na fakultetu ostala bez novaca za hranu, otišla bih na aplikaciju za dejtanje i 16 dana za redom bih išla na 16 večera i spojeva. Cura mora jesti, napisala je preko video-isječka uz pozadinsku pjesmu “Crazy”, pjevačice Patsy Cline.

Implikacije koje dala studentica su očite, studentica je išla na spojeve s nadom da će joj momci platiti večeru, što se smatra tradicionalnom gestom.

– Samo da razjasnim, svi su ti muškarci mene zvali na spoj, navela je odmah u komentarima. Njen video zaradio je preko 3 hiljade komentara i skoro 353 hiljade lajkova.

– Svaki puta kad sam gladna, odem na spoj. Moje razgovorne vještine su odlične i zaslužujem hranu kada razgovaram, napisala je još jedna djevojka koja se služi istim principom.

– To sam radila i ja. Ako bi me pitali da izađemo, rekla bih da nemam novaca da sam potrošila cijeli budžet, pa bi mi oni rekli da ne moram brinuti oko plaćanja, napisala je još jedna.

U komentarima su joj pisali i negativne stvari, osuđivali njene motive zbog kojih se nalazila s momcima, ali ipak, većina komentatora shvaća u kakvoj se situaciji nalazila.

– Jedino što vidim loše u ovom je tvoj motiv zbog kojeg ideš na spojeve, ali te razumijem. Moramo se nekako snaći za jesti, napisao je još neko.