Studentica napisala završni rad za 13 sati: Predala ga minutu prije roka

Svi znamo kako je to raditi pod stresom i pritiskom rokova, a stres i pritisak se dodatno umnožava kad je u pitanju završni ili diplomski rad, a ne "samo" seminarski rad.


62317483 viralno tiktok
Foto: Screenshot TIktok

Jedna studentica izvela je nemoguće: napisala je završni za samo 13 sati i predala ga je doslovno minutu prije roka. Završni rad studentice Lare koja je studirala na Univerzitetu Notthingham Trent nosio je 40 posto njene sveukupne završne ocjene na preddiplomskim studijima.

Imala je zadatak koji je trebalo riješiti u 48 sati: morala je predati završni rad, ali, kao i svaki student koji vjeruje da se pod pritiskom stvaraju dijamanti, ona je radije otišla na studentski tulum.

Ipak joj produžili rok

Kako je pokazala u svojim viralnim video-isječcima, Lara se vrlo dobro zabavila, ali, stigao je drugi dan. Kada se probudila, otvorila je svoj laptop i shvatila da neće stići dovršiti cijeli rad do roka. Studentica se snašla te je zamolila da joj produže rok, što su joj nadležni na fakultetu i odobrili.

Nakon što su joj odobrili naredni rok koji je tek za sedam dana, Lara je ugasila svoj laptop i opet napravila isto: opet je čekala do zadnje sekunde kako bi se uhvatila pisanja.

Na taj dan ipak se trgnula i krenula raditi na izradi svog završnog rada u 15 sati. Već u 17:30, odlučila je uzeti pauzu, a, kako to biva s pauzama i prokrastinacijom, ona se produžila na 5 sati. Rok za predaju bio je sljedeći dan u 14 sati, stoga je Lara zaključila kako ima vremena otići na Notthingham Varsity, sportsko natjecanje njenog fakulteta, a tek se nakon toga uhvatila pisanja i pisala je cijelu noć.

13:59

Nakon cjelonoćnog i cjelojutarnjeg pisanja, sat je otkucao 13 sati i 59 minuta. Lara je konačno uploadala svoj rad i kliknula na predaju, tačno minutu prije roka. Nakon ovog skoro pa izvantjelesnog iskustva, Lara je pojasnila da joj je ADHD vjerojatno pomogao u ovoj gotovo nemogućoj misiji, prenosi MojFaks.

Ako imate ADHD, to je lak posao, ali ako ste normalna u mentalno stabilna osoba kojoj je stalo do diplome, možda biste trebali početi nešto ranije s pisanjem, poručuje studentica.

Lara je kazala kako se trenutno oporavlja od “traume”, pa je svoje iskustvo odlučila podijeliti s drugima, na TikToku. Video je pregledan skoro milion puta, a do sada je skupila i 58 hiljada lajkova.

@ilovelarizzla Here’s me doing my diss in 13 hours ❤️Trent students❤️ #fyp #uni #ntu #notts #dissertation #deadlines #uk #3rdyear ♬ Morning (From “Keeping Up With The Kardashians”) – Karaoke Version – Urock Karaoke

Rok za predaju završnog: 48 sati. Napisanih riječi: 280. Koliko još moram: 9720. Tema završnog: Nisam sigurna. Postotak finalne ocjene: 40 posto. Ja: Volim život, napisala je preko svog viralnog videozapisa studentica.

Iduća scena prikazuje studenticu kako se zabavlja s prijateljima, uz voiceover kojim pojašnjava što se sve događalo.

Imala sam dva mjeseca, ali sam ga napisala u posljednjih 13 sati, govori u videu i kreće pojašnjavati kako je to uspjela.

26 sati i brojimo. Rim nisu izgradili u jedan dan, ali ja jesam svoj završni rad, piše na sljedećoj sceni TikTok videa.

Video je prvobitno objavljen u privatnim pričama na Snapchatu, da bi ga kasnije ipak objavila i na TikToku.