Studentica propustila voz: Kondukter nije došao na posao

Šta ako je studentica zbog ovog propusta bila spriječena izaći na ispit koji nije moguće polagati na daljinu?


attractive girl waiting for a train
Foto: Envato

Naime, kako se redakciji portala Šibenski požalila jedna Šibenčanka, jučer je uzalud čekala voz u 4:47 ujutro do Perkovića koji je vozi za Split, u kojem radi.

Voz koji je njena veza do većeg grada uopće nije stigao na peron jer kondukter nije došao na posao.

Svako jutro putujem vozom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost. U vozu smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji, govori sugovornica uskraćena za uslugu, zajedno još s jednom studenticom.

Kako kaže svjedokinja ovog nemilog događaja, putnika ni inače nema puno, najviše 7-8, ali uprkos malom broju korisnika linije, inače je ona uglavnom pouzdana u polasku.

train station
Foto: Envato

Djevojka ipak naglašava da voli putovati vozom jer joj za put do Splita treba sat i po što je pola sata kraće no autobusom, a u sezoni još i više.

Pored toga, za onoga ko je zaposlen u Splitu, a radno vrijeme počinje mu u 7 sati, voz je jedini prevoz koji omogućuje dolazak na vrijeme, u 6,30 sati. Podsjeća da je prije epidemije bilo i ranojutarnjih autobusnih linija, ali još uvijek nisu vraćene u prometovanje.

Šta ako je studentica propustila ispit?

Šibenčanka se ipak upitala, šta ako je studentica zbog ovog propusta HŽ-a bila spriječena izaći na ispit koji nije moguće polagati na daljinu ili ako je propustila kakvu drugu važnu obavezu vezanu uz fakultet.

 – Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vozova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vozove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme. S obzirom da se vozovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog voza,  31. maja došlo je do otkazivanja vozova 5820 (Šibenik 4.53 – Perković 5.23) i 5821 (Perković 5.50 – Šibenik 6.21). U vozu 5820 bila su dva 2 putnika. Putnici su bili prevezeni prvim sljedećim vozovima, odnosno vozovima 5800 (Šibenik 6.27 – Perković 6.57) i 5801 (Perković 7.04 – Šibenik 7.35), stoji u odgovoru i isprici Ivane Čubelić, glasnogovornice Uprave HŽ Putničkog prijevoza.