Studenti Univerziteta u Zenici ostvarili odlične rezultate na takmičenju Građevinijada

Takmičenje se obilježava već dugi niz godina, a studenti imaju priliku da se takmiče u mnogim građevinskim oblastima, kao i u raznim sportovima.


Prijem kod Rektora za studente Univerziteta u Zenici koji su ostvarili odlicne rezultate na sportskim takmicenjima Gradjevinijade
Foto: Unze.ba

Danas 24.05.2022. godine u Rektoratu Univerziteta u Zenici organiziran je prijem za studente koji su ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima.

Studente, profesore i trenere je ugostio prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici. Rektor je uputio iskrene čestitke takmičarima, zahvalio im se na odličnoj promociji Univerziteta u Zenici u području sporta, te im zaželio mnogo uspjeha na predstojećim takmičenjima.

Prof.dr.sc. Aleksa Stanković studente je upoznao sa planovima za odlazak na turnire i takmičenja do kraja ove godine, kao i planovima organiziranja sportksih ekipa Univerziteta u Zenici na međunarodnim turnirima u narednom periodu.

Tim od 10 studenata Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici je prisustvovao ovogodišnjem međunarodnom takmičenju pod nazivom Građevinijada.

Takmičenje se obilježava već dugi niz godina, a studenti imaju priliku da se takmiče u mnogim građevinskim oblastima, kao i u raznim sportovima.

Studentice Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici su bile dio takmičenja iz oblasti Statika konstrukcija te su osvojile 3. mjesto i time dobile bronzanu medalju. Ono na što su posebno ponosni jeste što je medalja osvojena u oblasti koja važi za jednu od najtežih u građevinarstvu.

Studenti Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici učestvovali su na 61. Mašinijadi koja je održana na Kopaoniku u Srbiji. Studenti su uzeli učešće u takmičenjima iz znanja i sporta.

U domenu takmičenja iz sporta u kategoriji FUDBAL osvojeno je 6. mjesto, dok u kategoriji STONI TENIS 4. mjesto.

Kada je u pitanju znanje, iz Matematike 1 i Mašinskih elemenata osvojeno je 6. mjesto, iz Mehanike fluida i Otpornosti materijala 7. mjesto, dok je iz Mehanike osvojeno 8. mjesto.

Ukupni plasman studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici na Mašinijadi jeste 7. mjesto.

– Zahvaljujemo se svim učesnicima Univerziteta u Zenici, organizatorima kao i sponzorima koji su podržali naše studente, studentima još jednom čestitamo na postigunutim rezultatima i želimo im svakako i dalje uspjehe u budućim takmičenjima, napisali su na web stranici fakulteta.