Studenti platili godišnji odmor omiljenom domaru s fakulteta

Studenti su možda siromašna populacija, ali zato imaju jako bogato srce. To posebno vrijedi za studente iz Bristola koji su svom najdražem domaru s faksa platili putovanje i odmor.


Foto: Ilustracija

Domar Herman Gordon već 11 godina radi na Univerzitetu Bristol te studente svakodnevno dočeka s osmijehom na licu i s ljubaznom riječi. Zbog toga su mu studenti platili godišnji odmor u trajanju od sedam dana i to na Jamajci, državi u kojoj se rodio. Naime, domar nije u svojoj rodnoj državi bio cijelo desetljeće pa je sada imao priliku posjetiti svoju porodicu u Kingstonu. Studenti su novac za domara skupljali preko crowfunding kampanje, piše Moj faks.

Advertisements

Studenti su skupili 1.500 funti. Kada su vidjeli kampanju uključio se u priču i lanac hotela Sandals Resorts koji je domaru i njegovoj ženi Denise ponudio dva besplatna noćenja u luksuznom smještaju u Montego Bayju.

Domar koji se doselio s 12 godina u Veliku Britaniju ostao je dirnut gestom studenata, a u videu trenutka kada su studenti Hermanu obznanili što su učinili, rekao je:

Advertisements

– Kada vidite ovako nešto, znate da vas neko voli.

Također, domar i njegova žena na Jamajci su proslavili 23. godišnjicu braka.

(STUDOMAT.ba)