Student tuži fakultet zbog nasilja: Ispitni rok ga psihički i fizički uništio

22-godišnji student Hank Hinkley, apsolvent političkih nauka, razmišlja o tome da tuži fakultet nakon što ga je, izlazak na ispit, kako tvrdi, "potpuno uništio".


Foto: Ilustracija

– Gotovo da nisam išao na predavanja, kazao je Hinkley za College Times.

Advertisements

– I nisam znao skoro ništa o materiji. Kad sam pokušao proguglati najbitnije, taman 10 minuta prije ispita, došao sam do vrlo sumnjivih članaka. Ne savjetujem vam da to pokušavate, dodaje Hinkey.

Hinkley opisuje kako je od samog početka startao jako loše, a nakon toga bilo je sve gore i gore. Tvrdi da je sjedenje na ispitu i zurenje u papir prazan kao i njegov mozak bilo mučno i traumatično iskustvo – emocionalno i fizički.

– Doživio sam traumu u učionici. Potpuno sam uništen i smatram da moram poduzeti pravne korake protiv iskustva ovog ispita koji mi je nanio teške psihičke i fizičke povrede, pojasnio je.

Advertisements

Nesretni kolega opisuje kako je bolno vrisnuo čim mu je uručen papir s ispitnim pitanjima, a onda je nastavio tiho jecati i zapomagati tokom trosatnog ispunjavanja testa, koliko su vremena studenti imali na raspolaganju.

Hinkley je već okupio tim uglednih advokata, koliko mu to vlastiti budžet dozvoljava, a pogledat će i nekoliko epizoda “Zakona i reda” kako bi se što bolje pripremio.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera.

(STUDOMAT.ba)