Studenti osmislili novi dizajn za kovanicu od 1 eura, pogledajte kako izgleda


Foto: Hrvatska Narodna Banka

Nakon optužbe o krađi dizajna, student s Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci je povukao dizajn, a Akademija se na društvenim mrežama pokušala ograditi od svog bivšeg polaznika, da bi kolege ipak stale na njegovu stranu.

Advertisements

Nakon što se drama oko dizajna kune utišala, Hrvatska Narodna banka danas je objavila kako su izabrali novo idejno rješenje: također od studenata!

Koautori su FERovci

Autor izabranog idejnog rješenja najuspješnijeg likovnog rješenja nacionalne strane Republike Hrvatske na optjecajnom kovanom novcu od jednog eura za motiv životinje kune sa šahovnicom u pozadini za naličje eurokovanice od jednog eura jest Jagor Šunde, piše na njihovim službenim stranicama.

Advertisements

Jagor je 2019. godine upisao preddiplomski studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Studij prekida 2022. i školovanje nastavlja u inozemstvu.

Koautori ovog rješenja su David Čemeljić, redovni student treće godine preddiplomskog studija računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu te Fran Zekan, također student FER-a, piše Mojfaks.

Studenti su za novo idejno rješenje dobili nagradu u iznosu od 70 hiljada kuna.