Studenti medicinske grupacije UNSA: Nakon 33 dana borbe i dalje nema nastave

Rješenja za studente nema i nakon 33 dana borbe.


Borba za studentska prava na Univerzitetu u Sarajevu još uvijek nije završena. Riječ je o studentima medicinske grupacije: Farmaceutski fakultet, Medicinski fakultet i Fakultet zdravstvenih studija koji tvrde da im nastava čak 33 dana nakon početka akdemske 2020/2021. godine nije uspostavljena.

Advertisements

Studenti su održali i trodnevne proteste, ali konkretnog rješenja još uvijek nema kada je nastava na ovim fakultetima u pitanju. Na našem portalu smo i ranije pisali o njihovim problemima te izjavama koje su pisali na svojoj Facebook stranici.

Studenti medicinske grupacije UNSA: Šesta sedmica je u toku, a studenti bez nastave i konkretnih rješenja

 

Skoro je kraj mjeseca novembra, što znači da bi trebalo da se bliži vrijeme prvih parcijalnih ispita, ali kako održati ispite kada, kako tvrde studenti ovih fakulteta, nastava još uvijek nije realizirana?

Počinje nastava za studente medicinske grupacije Univerziteta u Sarajevu u Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“

Advertisements

Jedna pozitivna vijest za studente medicinske grupacije objavljena je u medijima, a to je da je postignut dogovor za praktičnu nastavu u Općoj bolnici “Prim. dr .Abdulah Nakaš”. Kada će se i na koji način krenuti sa održavanjem ovog tipa nastave, te da li će se usvojiti svi zahtjevi zbog kojih studenti održali proteste, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Međutim, studenti još uvijek nikakve informacije o početku nastave, što su i napisali na društvenim mrežama.

 – Još uvijek nismo dobili nikakve zvanične informacije o održavanju kliničke, kao ni pretkliničke nastave, napisali su studenti na  Facebook stranici Borba za studentska prava 2020.