Studenti donirali vagu za bebe i grijače za flašice odjeljenju pedijatrije

Kupljena je vaga za bebe i četiri grijača za flašice, a studenti i njihovi nastavnici donijeli su i pakete slatkiša za djecu.


Foto: OB Šabac

Odjeljenje pedijatrije Opšte bolnice “Dr Laza K. Lazrević” Šabac, dobilo je donaciju od studenata sa Odsjeka studija za vaspitače i medicinske sestre vaspitače i Odsjeka za medicinske i poslovno-tehnološke studije Akademije strukovnih studija u Šapcu.

Advertisements

U dogovoru sa medicinskim osobljem ovog odjeljenja, kupljena je vaga za bebe i četiri grijača za flašice, a studenti i njihovi nastavnici donijeli su i pakete slatkiša za djecu, prenosi danas.rs.

Tradicionalno organizujemo novogodišnje i uskršnje prodajne izložbe, a novac koji se tom prilikom prikupi ide u dobrotvrone svrhe, onima kojima je najpotrebniji. Ove godine, odlučeno je da se dio prikupljenog novca usmjeri na kupovinu materijala i sredstava u cilju uređenja inspirativne sredine za učenje u prostorijama vrtića “Bajka“ u PU „Naše dete“ u Šapcu, a drugi dio novca je namijenjen nabavci opreme potrebne Službi za pedijatriju u Opštoj bolnici Šabac, rekla je nastavnica Маrija Lukić.

Advertisements

Pedijatar Opšte bolnice dr Dejan Vidaković istako je da će donacija olakšati posao medicinskim sestrama, koje često, na svaka dva do tri sata u toku dana, pripremaju hranu za bebe.

Dobro nam je došla i nova vaga za mjerenje djece do godinu dana, jer smo sa staroj često imali problema, objasnio je dr Vidaković koji je ispred Odjeljenja primio donaciju.