Student završio u policiji zbog statusa na Facebooku

Ispostavilo se da su me zvali i radi statusa na Facebooku u kojem sam se sarkastično osvrnuo na situaciju na fakultetu.


student

Jedan od inicijatora peticije na splitskoj Ekonomiji, Tomislav Milošević, završio je u subotu popodne na ispitivanju u policijskoj stanici.

U peticiji bivšeg predsjednika Studentskog zbora, traži se da se uvaži preporuka rektora Dragana Ljutića o dva kolokvija sedmično. Mladić je pozvan na razgovor nedugo nakon što je peticija objavljena u medijima.

 – Ispostavilo se da su me zvali i radi statusa na Facebooku, u kojem sam se sarkastično osvrnuo na situaciju na fakultetu gdje su u jednom tjednu zgusnuti svi kolokviji svih studenata. Sporna je bila rečenica ‘ništa ne brinite, svi koji se zaraze ili su u izolaciji, nemaju pravo na online ispite’, ispričao je Milošević za Dalmatinski portal.

Dalje su ga u razgovoru pitali je li istina da je dekanici fakulteta, Maji Fredotović, najavio protest zbog organizacije kolokvija na ovaj način.

 – Rekao sam da nisam i da mi ne pada na pamet to u ovakvim okolnostima epidemije. Pa, mi radi koronavirusa i tražimo drukčiji model provjere, sigurniji i s razmacima!, naveo je student.

Zanima ga ko ga je prijavio

Studenta je zanimalo ko ga je prijavio, no, od policije je dobio odgovor da su “radom na terenu došli do njega”. Navodi da je s dekanicom bio na razgovoru te da je ona odbila sve prijedloge i rekla svoje argumente zašto su kolokviji tako organizirani.

Na kraju je rekao da je u policiji prošlo sve u redu gdje je objasnio o čemu je riječ i zašto i na osnovu čega traže sigurniji raspored polaganja kolokvija.

 – Pozivam sve kolege da budu odgovorni, bilo da imaju simptome ili ih netko njihov blizak ima, da ne dolaze polagati kolokvije, poručio je Milošević za Dalmatinski portal, prenosi pogled.ba.

‘Što bi članovi Stožera napravili na mjestu studenata?’

Studentski zbor Fakulteta objavio je kako Hrvatska obara rekorde u broju zaraženih, a da dekanica i dalje ne misli promijeniti odluku o pisanju kolokvija sukladno rektorovoj preporuci.

 – Više puta smo upozoravali dekanicu da je neprihvatljivo pisanje pet i više kolokvija u jednom tjednu, te da treba zaraženima i onima u izolaciji omogućiti dodatne termine za pisanje kolokvija. Uprava fakulteta se oglušila! Uprava Fakulteta ne doživljava preporuku rektora, inače liječnika po struci. Njih ne zanima preko 1.200 studenata koji su nezadovoljni odlukom o pisanju kolokvija.

Što će napraviti studenti koji imaju koronu ili oni koji su u samoizolaciji, a marljivo su se pripremali za kolokvije? Što bi ministri Radovan Fuchs i Vili Beroš, Davor Božinović , ali i premijer Andrej Plenković, kao i predstavnici Nacionalnog stožera Alemka Markotić i Krunoslav Capak napravili da su na mjestu studenata? Što planirate napraviti u pogledu ovakve odluke dekanice fakulteta? Tko će biti kriv kad Ekonomski fakultet u Splitu postane novo žarište zaraze?, pitaju se studentski sa splitske Ekonomije te dodaju da je Tomislav Milošević zbog peticije pozvan u policijsku postaju.