Student generacije: Nemanja najbolji na Elektrotehničkom fakultetu u Istočnom Sarajevu

Nemanja Dobranić je student generacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosjekom ocjena 9.64.


Foto: Vecernjenovosti.ba

Diplomirani inženjer elektrotehnike Nemanja Dobranić, student generacije na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosjekom ocjena 9.64, kaže da mu je čast i veliko zadovoljstvo što je nosilac ove titule.

Advertisements

Nemanja, rođeni Trebinjac je pričao o svom iskustvu na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, kvalitetu nastave, ali i planovima za budućnost.

Fakultet proizvodi veliki stručni kadar iz razloga što raspolaže značajnim ljudskim resursom, kvalitetnim i profesionalnim nastavnim kadrom, kao i odličnim materijalno- tehničkim uslovima. Naše kolege su prepoznate po završetku studija i brzo pronalaze prvo zaposlenje i profesionalno napreduju na tržištu rada, istakao je Dobranić.

U protekle četiri akademske godine imao sam priliku da se obrazujem i steknem stručno znanje i vještine iz oblasti elektrotehnike koja će mi biti od izuzetne koristi u budućem profesionalnin radu i stručnom usavršavanju, izjavio je Dobranić

Dobranić ističe da studiranje na ETF-u zahtjeva mnogo truda, jer po godinama se sluša veliki broj predmeta, a mnogi od njih traže dobro poznavanje matematike, fizike i informatike, prenose vecernjenovosti.ba.

Advertisements

Dodaje da su u savladavanju gradiva od naročite pomoći bili profesori i asistenti koji sa mnogo stručnosti i entuzijazma drže svoja predavanja.

– Elektrotehnički fakultet je uvijek u nastojanju da ide u korak sa vremenom, gdje brojni privredni subjekti podržavaju njegov rad kroz materijalne pomoći u vidu informatičke, laboratorijske, ali i opreme za naučno istraživački rad, ističe on.

Nemanja kaže da ova obrazovna ustanova nudi dobre uslove studiranja koji se ogledaju i u manjem izdvajanju novčanih sredstava, počev od samog upisa na fakultet, plaćanja semestara, prijave ispita, kao i članstvo u biblioteci, te dodaje da su mu školovanje znatno olakšale i stipendije.

Trenutno sam radno angažovan u lokalnoj IT firmi u Istočnom Sarajevu, gde radim na poziciji softver inženjera. U narednom periodu života planiram se dodatno obrazovno usavršiti upisom master studija, ali i u ostalim oblastima elektrotehnike, završava svoju priču ovaj uspešni student.