Na sastanku je usaglašen budući plan aktivnosti, te je bilo riječi o tome da bi prva grupa predavača Univerziteta u Istočnom Sarajevu, iz oblasti medicine i inženjeringa, mogla već u periodu od marta do juna 2024. godine boraviti na univerzitetima u oblasti Henan u NR Kini.

Rektorat Univerziteta u Istočnom Sarajevu su posjetili predstavnici Obrazovnog udruženja Henan provincije iz Narodne Republike Kine.

delegacija 1

Direktor za međunarodne projekte Ju Džuo, izvršni direktor projekata Sun Džah i projektni asistent Li Jeming

Delegacija Agencije za međunarodnu obrazovnu razmjenu između Kine i Evrope, koja djeluje u okviru Obrazovnog udruženja Henan provincije, upoznala je rukovodstvo Univerziteta u Istočnom Sarajevu o uspješnom povezivanju koje obavljaju između univerziteta u njihovoj provinciji i evropskih univerziteta, organizujući razmjene nastavnog osoblja i studenata, kao i ljetne škole i slične oblike međuniverzitetske saradnje.

Delegacija iz NR Kine u sastavu direktor za međunarodne projekte Ju Džuo, izvršni direktor projekata Sun Džah i projektni asistent Li Jeming istakla je da podržavaju odlazak naših predavača na kratke programe razmjene iz oblasti medicine, kao i inženjeringa elektrotehnike i mašinstva.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu na ovom sastanku predstavljali su prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta prof. dr Marko Gutalj, prorektor za nauku, istraživanje i razvoj prof. dr Jelena Krunić i koordinator za međunarodnu saradnju dr Slobodanka Krulj.