Student dao urnebesan odgovor: Da li se tušira kraće da uštedi na računima?

Student nema problema što se potrošnje vode i struje tiče, a evo kako.


Foto: Envato
Foto: Envato

Njemački ministar privrede, Robert Habeck, savjetovao je da se s ciljem uštede energije okrenemo kraćem i ekonomičnijem tuširanju.

Advertisements

I dok je svakako poželjno pripaziti na potrošnju vode općenito, pa na primjer, zavrnuti tuš prilikom nanošenja gela za tuširanje, šamponiranja kose pa čak i pranja zuba, ovo se pravilo može primijeniti pogotovo sada, kad cijene energenata “lete u nebo”: plina, benzina, električne energije…

No, poruka da se manje tuširamo, pristigla taman u ljetnim mjesecima, nije naišla na odobravanje svih građana. Iako postoje oni kojima je ušteda vode, kao i struje, prioritet pa tome pristupaju razborito i inače u životu, nekima pak kompromis na račun osobne higijene i nije baš “legao”, piše Telegraf.

Naime, na pitanje upućeno stanovnicima Beograda, o tome bi li se tuširali kraće da uštede na računima, neki su dali urnebesne odgovore.

Student se tušira minutu

Našao se među sugovornicima i jedan student kojemu ovaj prijedlog ne predstavlja problem niti neku inovaciju. Naime, kako tvrdi, on se i inače opere za “jednu minutu”.

Advertisements

Drugi pak sudionik ove ankete smatra da je ovo izbor svakog pojedinca.

 – Vode ima dovoljno, ko se hoće tuširati, tuširat će se, a ko neće, neće”, smatra. On sam, kaže, kupa se “kad mora”.

Jedan stariji gospodin je, kao iz topa, odgovorio da je to “glupost” i da ne razumije što to znači da se neko “kraće tušira”, a jedna gospođa je izjavila da na kupanje troši “onoliko električne energije koliko je njoj potrebno”.

Bilo je i onih koji se ne slažu s ovim prijedlogom, ali su spremni pokušati.