Prof. dr Jasmina Selimović ponovo izabrana za dekanesu Ekonomskog fakulteta UNSA

Sretna je jer će imati priliku pokrenuti nove projekte koji će ovaj fakultet učvrstiti na poziciji najboljeg ekonomskog fakulteta u BiH.


jasmina selimovic
Foto: Facebook

Na Univerzitetu u Sarajevu – Ekonomski fakultet, koji ove godine obilježava 70 godina svog uspješnog rada i postojanja održana je izborna sjednica Vijeća Fakulteta na kojoj je prof. dr. Jasmina Selimović, redovna profesorica ponovo izabrana za naredni četverogodišnji mandat dekanice Ekonomskog fakulteta.

Kolektiv Fakulteta je prepoznao zalaganja i napore koje su prof. Selimović i uprava pod njenim vodstvom uložili na unaprjeđenju i prepoznatljivosti ove institucije, kako na nacionalnom tako i međunarodnom nivou. Ostvareni rezultati u prethodnom mandatu su bili osnova da Vijeće Fakulteta ukaže povjerenje prof. Selimović da vodi Instituciju i u narednom četverogodišnjem periodu, poručuju na Facebook stranici Ekonomskog fakulteta UNSA.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nakon izbora prof. dr Jasmina Selimović je izjavila:

 – Današnji izbor je pokazao da se trud i napori prepoznaju, zahvalna sam i sretna da ću imati priliku da u naredne četiri godine završimo započete aktivnosti, ali i pokrenemo nove projekte koji će našu Instituciju učvrstiti na poziciji najboljeg ekonomskog fakulteta u Bosni i Hercegovini. U svom dosadašnjem radu osjetila sam veliku podršku kolektiva u nastojanjima da unaprijedimo izvrsnost našeg Fakulteta na pragu njegove osme decenije i vjerujem da i pored broja prijetnji iz okruženja postoje i prilike koje trebamo i možemo iskoristiti.

Jasmina Selimović je rođena 1979. godine i svoje akademsko obrazovanje stekla na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Sarajevu, gdje je završila dodiplomski, magistarski i doktorski studij specijalizacijom u oblasti kvantitativnih finansija.

Prof. Selimović radi na Ekonomskom fakultetu kao redovna profesorica na Katedri za finansije i Katedri za kvantitativnu ekonomiju. Polja njenog profesionalnog interesovanja su osiguranje, aktuarstvo, kvantitativne finansije.

Od 2012. obnašala je funkciju prodekana za nastavu i naučno istraživački rad, a 2018. godine je izabrana prvi put za dekanicu Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.