Stipendije za Međunarodnu ljetnu školu “Seggau” 2014.

Univerzitet u Gracu u saradnji s Komisijom biskupske Konferencije Evropske zajednice (COMECE) i biskupije Graz-Seckau organizuje Međunarodnu ljetnu školu "Seggau" 2014. na temu "Transformacija i promjene - Evropa i šire", koja će se održati u Austriji u periodu od 29. juna do 12. jula 2014. godine.


seggau 2014

Univerzitet u Gracu u saradnji s Komisijom biskupske Konferencije Evropske zajednice (COMECE) i biskupije Graz-Seckau organizuje Međunarodnu ljetnu školu “Seggau” 2014. na temu “Transformacija i promjene – Evropa i šire”, koja će se održati u Austriji u periodu od 29. juna do 12. jula 2014. godine.

Međunarodna ljetna škola “Seggau” dizajnirana je za međunarodno orijentisane, visoko motivisane studente iz svih disciplina koji žele proširiti svoje razumijevanje aktualnih evropskih i međunarodnih poslova, koncentrirajući se na regije Jugoistočne Evrope i Amerike, proučavanjem i razmatranjem globalnih kretanja i izazova u kontekstu kolektivnih pitanja, koja se reflektuju kroz aspekte individualnih, društvenih, političkih, kulturnih, regionalnih, ekonomskih i nacionalnih identiteta.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Ukupan iznos kotizacije za program ljetne škole “Seggau” 2014. po studentu je 1.300 € što pokriva troškove kurseva, obuke, smještaja i ishrane za 2 (dvije) sedmice.

Međutim, za studente koji dolaze iz: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, [highlight]Bosne i Hercegovine[/highlight], Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kazahstana, Kosova, Latvije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine, a budu prihvaćeni na program ljetne škole “Seggau” 2014. imaju mogućnost da dobiju stipendije u vidu umanjenih troškova školarine.

Za studente koji dobiju stipendiju trošokovi školarine umjesto 1.300 € iznose 400 € .

Pet razloga zašto se prijaviti na Međunarodnu ljetnu školu “Seggau” 2014:

  • dvosedmični Ljetni Univerzitet;
  • 6 ECTS bodova za učešće i seminarske radove;
  • predavanja, panel diskusije i 10 paralelnih seminara iz modula;
  • razgovori sa međunarodnim predavačima i gostima;
  • u sklopu “Seggau” 2014. imate: školarinu, hranu, smještaj, vannastavne aktivnosti i izlete.

Prijave se mogu izvršiti do 28. februara 2014. godine.

Detaljnije možete pogledati ovdje.

(stipendije.ba)