Stipendije za Međunarodnu ljetnu školu Seggau 2018.

Univerzitet u Gracu u saradnji s Komisijom biskupske Konferencije Evropske zajednice (COMECE) i biskupije Graz-Seckau organizira Međunarodnu ljetnu školu Seggau 2018, koja će se održati u Austriji, u periodu od 1. jula do 14. jula 2018. godine.


Međunarodna ljetna škola Seggau dizajnirana je za međunarodno orijentirane, visoko motivirane studente iz svih disciplina koji žele prošitriti svoje razumijevanje aktualnih evropskih i međunarodnih poslova, koncentrirajući se na regije Jugoistočne Evrope i Amerike, proučavanjem i razmatranjem globalnih kretanja i izazova u kontekstu kolektivnih pitanja, koja se reflektuju kroz aspekte individualnih, društvenih, političkih, kulturnih, regionalnih, ekonomskih i nacionalnih identiteta.

Advertisements

Ukupan iznos kotizacije za program ljetne škole Seggau 2018 po studentu je 1,300 € što pokriva troškove kurseva, obuke, smještaja i ishrane za 2 (dvije) sedmice.

Međutim, za studente koji dolaze iz: Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Estonije, Gruzije, Mađarske, Kazahstana, Kosova, Latvije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Makedonije, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Turske i Ukrajine, a budu prihvaćeni na program ljetne škole Seggau 2018 imaju mogućnost dobijanja stipendije u vidu umanjenih troškova školarine.

Razlozi zašto se prijaviti na Međunarodnu ljetnu školu Seggau 2018:

Advertisements
  • dvosedmični Ljetni Univerzitet;
  • 6 ECTS bodova za učešće i seminarske radove;
  • predavanja, panel diskusije i 7 paralelnih seminara iz modula;
  • razgovori sa međunarodnim predavačima i gostima;
  • u sklopu Seggau 2018 imate: školarinu, hranu, smještaj, vannastavne aktivnosti i izlete.

Prijave se mogu izvršiti do 2. marta 2018. godine.

Detaljnije možete pogledati ovdje.

(Stipendije.ba)