Sretan početak nove akademske godine!

Volontirajte. Učite. Usavršavajte se. Radite ono što volite. Sad. Odmah.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nepisano je pravilo da razdoblje studiranja, kako stariji kažu, treba najbolje moguće iskoristiti jer je riječ o najljepšem životnom razdoblju. Mali dio studenata može razumjeti i voditi se tom tvrdnjom u trenutku, većina to shvati tek kasnije. Vjerojatno se pitate što je, osim izlazaka i slobode (za razliku od osnovne i srednje škole) dobro kada je riječ o fakultetu.

Prije svega, fakultet nam nudi niz mogućnosti  usavršavanja u smjeru kojem želimo. Ako ste sretnik i imate mogućnost pohađanja studija u kojem ste se oduvijek pronalazili, iskoristite tu priliku! Nađite vremena za volontiranje, stručno usavršavanje i pronađite prakse kojih vjerujte, ima jako puno. Ako fakultet koji studirate nije bio vaš prvi izbor, nemojte odustati, pronađite način da iz njega izvučete ono najbolje. Na kraju krajeva, ne mora značiti da ćete se u budućnosti baviti onime za što se školujete.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Nerijetko se studenti ulijene i svaki dan im počinje sličiti jedan drugome. Fakultetske obveze, ispijanje kava i tako u krug, ako tomu dodamo i vrijeme provedeno na internetu – shvatimo koliko smo zapravo vremena izgubili. Sjetite se svojih dječjih planova i želja, jeste li ijednu ispunili? Pokrenite se već danas, budite odlučni u mijenjaju svog, a time i života drugih. U vremenu u kojem generalno, najveći broj mladih sve uzima zdravo za gotovo i jednostavno se miri s trenutnim stanjem, budite promjena i živite za promjenu.

Volontirajte, pronađite praksu za sebe, učlanite se u neku studentsku organizaciju, radite ono što volite i što vas ispunjava – ne dopustite da u budućnosti žalite za onim što niste probali, a htjeli ste.  Svim studentima od srca, sretan početak nove akademske godine!

(Karla Gardavski / STUDOMAT.ba)