Prijavite se za učešće na “Students’ Model United Nations Banja Luka 2017“

Otvoren je poziv za učešće na međunarodnoj studentskoj konferenciji "Studentski Model Ujedinjenih Nacija Banja Luka 2017" (SMUN), koji Klub studenata Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci već četvrtu godinu zaredom organizuje u Banjoj Luci. SMUN predstavlja jedinstvenu simulaciju procesa odlučivanja i politike Ujedinjenih nacija.


21688492 660295287493955 4001753904641962367 o

Poziv za prijave za učešće na pomenutom modelu simulacije otvoren je do 15. oktobra, 2017. godine za sva lica starosti od 18 do 35 godina. Simulacija će se održati od 18. do 22. oktobra, 2017. Godine u Banjoj Luci.

Konferencija okuplja prek 50 visokomotivisanih studenata i mladih profesionalaca iz cijelog svijeta, nudeći im ekskluzivnu priliku da se upoznaju sa funkcionisanjem komiteta Ujedinjenih nacija. Na ovu konferenciju dobrodošli su zainteresovani mladi svih akademskih usmjerenja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Sama simulacija podrazumjeva debatovanje o aktuelnim temama iz svijeta diplomatije. Formiraće se tri komiteta: Komitet za ljudska prava, Savjet bezbjednosti i Pres komitet. Delegati/učesnici će preuzeti odgovorne uloge zastupanja aktuelnih zemalja članica pomenutih Komiteta. Cilj konferencije je donošenje Rezolucije koja predstavlja rješenje problemske situacije, u pisanoj formi, kao i dokaz da su delegati/učesnici savladali potrebne vještine i znanja koje su im omogućile postizanje ovog cilja. Upravo zato, SMUN predstavlja jedinstven proces  učenja i napredovanja mladih koji žele da se usavršavaju u svijetu diplomatije.

Partneri ovogodišnjeg Modela UN-a su: Grad Banja Luka, OSCE, Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske kao i mnogobrojne organizacije i institucije iz zemlje i regiona.

Detaljne informacije o tome kako se prijaviti mogu se pronaći na zvaničnoj web-stranici www.smunbl.com ili na Facebooku na www.facebook.com/SMUNBL

(STUDOMAT.ba)