Smijenjen dekan koji je širio teorije zavjere o vakcinisanju

Krešimir Pavelić više nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli.


Foto: Facebook/Promijenimo Hrvatsku

Potvrdio je to za Slobodu Dalmaciju rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri, uz nevoljki komentar da to jest zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv Covida-19, a kako mu to nije prvi put, svesrdno ga je prigrlila tzv. antivakserska zajednica.

Advertisements

– Da, možemo reći da smo tu odluku donijeli zbog njegovih istupa, iako ja nisam stručnjak u tom znanstvenom području, rekao je dr. Barbieri.

Pavelić širio teorije zavjere i iznosio netačne podatke

Podsjetimo, na okruglom stolu stranke Promijenimo Hrvatsku nazvanom “Koronavirus – vrijeme za istinu” među govornicima bio je Krešimir Pavelić, dekan fantomskog Medicinskog fakulteta u Puli.

On se u svom 15-minutnom izlaganju posebno obrušio na vakcine. Tvrdio je da se kriju komplikacije vakcinisanja, a iznio je i netačne podatke da je u EU od vakcinisanja umrlo 10.000 ljudi i 4000 u SAD-u.

Fuchs: Na znam zašto su to nazvali Fakultetom medicine i zašto njega zovu dekanom

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je ocijenio da je dekan Medicinskog fakulteta u Puli Krešimir Pavelić neoprezno u javnosti iznio stajalište o cenzuri istine o cjepivu te je poručio da ne opravdava Pavelićev istup.

Advertisements

Neoprezno je u javnosti iznio svoj stav o cijepljenju. To je predmet za znanstvenu raspravu, a ne za javno predavanje, komentirao je Fuchs Pavelićevo predavanje o navodnim komplikacijama cjepiva koje se skrivaju od javnosti.

Fuchs je za Pavelića rekao da je ozbiljan znanstvenik i ne kani ulaziti u neke od citiranih dijelova njegova predavanja. Međutim, ovakav istup definitivno nije za “javnu scenu”, nego nešto o čemu se raspravlja na znanstvenim skupovima.

Što se tiče Pavelićevog naslova dekana, rekao je da je to interna stvar Sveučilišta u Puli, koje jednu od svojih organizacijskih jedinica naziva Fakultetom medicine, iako se tamo provode samo studiji sestrinstva i fizikalne terapije, a što se tiče studija medicine u Puli, on nije prošao sve akreditacijske postupke.

– Zašto su oni to nazvali Fakultetom medicine i zašto njega zovu dekanom, to treba pitati rektora Sveučilišta u Puli, jer Ministarstvo ne postavlja ni rektore ni dekane na pojedinim sveučilištima, rekao je Fuchs novinarima.