Skupština Kantona Sarajevo: Nacrt zakona o visokom obrazovanju povučen s dnevnog reda

Nakon pola sata pauze nastavljena je sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, a odlučeno da se Nacrt zakona o visokom obrazovanju povuče s današnje sjednice.


skupstina ks
Foto: radiosarajevo.ba

Podsjetimo, jedna od tačaka dnevnog reda sjednice je rrebao biti i Nacrt zakona o visokom obrazovanju, protiv kojeg su javno bili i zastupnici iz opozicije, ali i vlasti. Ipak, rasprava o ovoj tački nije održana s obzirom na to da je premijer Edin Forto povukao s dnevnog reda prije nego je došlo do rasprave, prenosi radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, u srijedu su se oglasili i sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu koji je matični fakultet ministrice Husić Mehmedović protiveći se novom zakonu.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Iz Akademije nauke i umjetnosti BiH su također pozvali zastupnike ne podrže zakon. Ranije je objavljeno pismo koje je potpisalo 200 uposlenika UNSA-e koji su izrazili nezadovoljstvo novim Nacrtom zakonom, a protiv zakona su i studenti, a zvanično se oglasio i Studentski parlament UNSA. Iz Kluba SDA, SDP-a i Demokratske fronte su također tražili da se povuče ovaj nacrt.