Šesta konferencija Vaša(r) ideja u Sarajevu: “Pričamo o obrazovanju”

Posljednja ovogodišnja konferencija Vaša(r) ideja održat će se danas, 13.11.2014. godine, u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR sa početkom u 19:00h.


6 vasa r ideja sarajevo

Posljednja ovogodišnja konferencija Vaša(r) ideja održat će se danas, 13.11.2014. godine, u Sarajevskom ratnom teatru – SARTR sa početkom u 19:00h.

Ovog puta će se sa posjetiocima družiti:

  1. Rikardo Druškić – mladi bh. umjetnik, koji je u samo nekoliko godina aktivnog bavljenja slikarstvom već poznat široj javnosti kao izrazito talentiran i uspješan na svjetskom nivou.
  2. Dr.Radmila Rangelov Jusović – izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative Step by Step, organizacije koja se bavi iniciranjem i pokretanjem promjena u obrazovnom sistemu u BiH.
  3. Almin Zrno – umjetnik i vrsni majstor fotografskog zanata, priznati vrhunski umjetnik koji kamerom piše svoju poeziju pokreta, lika i tijela.

Sva tri predavača govorit će o temama usko povezanim s njihovim profesijama, ali i sa životnim putem, te baštinjenim iskustvima pokušavajući na taj način ponukati mlade na konstruktivnije djelovanje, kritičko promišljanje i preuzimanje odgovornosti za vlastite postupke, što je prva stepenica u putovanju zvanom odrastanje.

Predavanja i razgovori su interesantni i nešto starijoj publici, ljudima koji žele unaprijediti svoja znanja i vještine; u konačnici – sagledati stvari iz nešto drugačijeg ugla.

Vaša(r) ideja je projekt osmišljen da u ugodnoj i opuštenoj atmosferi SARTR-a omogući svima onima koji žele proširiti svoje spoznaje dodatnu edukaciju lišenu akademskog formalizma.

Ulaz je slobodan uz obavezne rezervacije koje možete slati na e-mail: udruzenje.plus@yahoo.com

Pojekat Vaša(r) ideja se realizira u saradnji sa Sarajevskim ratnim teatrom – SARTR i Mrežom vijeća učenika Kantona Sarajevo, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku, obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.

(STUDOMAT.ba)