Šest poklona na kojima će vam svaki student biti zahvalan

Šta pokloniti studentima?


poklon

Kako pogoditi savršen poklon? Uvijek ista pitanja. Veliki je pritisak na poklonima i inače, a pogotovo ove godine kada svima treba barem malo sreće i radosti, koju upravo pokloni mogu donijeti, bez obzira na njihovu cijenu.

Odabrati savršen poklon je misija koja može trajati neko duže vrijeme. Bitno je početi na vrijeme razmišljati o svemu što se događa, kako biste stigli pronaći ono što želite. Nekad je veći problem kako provesti ideju u djelo, nego što je samo osmisliti. Ipak, u slučaju da ste zapeli na samoj ideji, tu smo da vam pomognemo.

Postoje lagane i teške osobe kad su u pitanju pokloni – neki će biti zadovoljni s doslovno bilo čime, dok će ostali pronaći nešto što im smeta/fali i u najboljem poklonu na svijetu. Vrlo vjerojatno vas je zapala baš ova druga kategorija i sad ste na sto muka, najradije biste u potpunosti odustali od poklona. Bolje to, nego doživjeti teški poraz.

Ako se nalazite u sličnoj situaciji, nemojte očajavati. Donosimo nekoliko primjera poklona koji će sasvim sigurno oduševiti svakog studenta i svaku studenticu. Također, slobodno proslijedite članak onima čije poklone očekujete – riječ je o kvalitetnim idejama!

Hemijske/markeri/zabilježivači

Većina studenata ne koristi olovke, već hemijske olovke. Dobro, ako ćemo realno, otkako je došla pandemija koronavirusa, rijetko ko još piše rukom uopće… No oni koji pišu, pišu hemijskim olovkama. I to po mogućnosti, s onim najgorim i najjeftinijima koje je moguće kupiti u knjižari/papirnici pokraj fakulteta.

Jedina stvar koja ne valja s tim hemijskam olovkama jest ta što za njih vrijedi ona – koliko para, toliko muzike. Ako hemijska olovka košta manje od 1 KM, velike su šanse da će prestati pisati nakon samo nekoliko predavanja. Što znači da je potrebno imati dobru zalihu. Zbog toga će svakog studenta obradovati hemijska olovka ili markeri za podvlačenje teksta prilikom učenja.

Rokovnik

Pored toga što studenti trebaju imati čime pisati, tj. kvalitetne hemijske olovke, također trebaju imati nešto gdje će to zapisivati. Rokovnici, kao i neke sveske sa debelim koricama mogu biti idealan poklon za studenta.

Danas postoje brojne opcije za personalizirane rokovnike gdje možete osmisliti kako želite da izgledaju korice tog rokovnika što će posebno obradovati vašeg prijatelja studenta.

Omot za indeks

Omot za indeks je također super ideja za poklon studentu. Kao i za rokovnik, tako i za omot možete napraviti personalizirani dizajn koji očekujete da će se svidjeti osobi kojoj kupujete poklon.

Također, taj omot može biti sa tekstom u skladu sa fakultetom koji studira osoba kojoj uzimate poklon: “Keep calm and study…”

WC papir

Najveća studentska borba je upravo ona oko WC papira. Na stranu sram nošenja velikih paketa preko pola grada (taj sram se izgubi odmah na prvoj godini), već je problem upravo to što se kupovina WC papira najčešće radi u dogovoru s cimerima… A svi znamo kako mogu izgledati dogovori s cimerima.

Iako djeluje banalno, rijetko što će studenta usrećiti kao ogroman paket WC papira. Samo pripazite da ipak bude neki malo skuplji – onaj dvoslojni no-name ionako kupuju svaki mjesec. Vrijeme je darivanje, dajte se malo u ovu priču.

Čarape ili donje rublje

Opće je poznata istina da studenti muku muče s pranjem veša. I dok za neke stvari nije toliki problem, kad su u pitanju čarape, ali i donje rublje općenito, tu već zna zasmetati manjak veš-mašine. Znate, kada kalkulirate koji dan morate prati veš, pa se onda nešto iznenadno dogodi i poremeti vam planove? Da…

Šolja za kafu i kafa

Kafa je zaista skupa, posebno ako je kvalitetnija i bolja, a studenti je obično piju u velikoj količini. Zbog toga je idealan poklon za studenta pakovanje kafe. Još bolje ako znate koju kafu taj student/ica voli – to je onda pun pogodak.

Uz kafu, možete kupiti i šolju za kafu sa nekim natpisom, po želji motivirajućim ili smiješnim koji će vašeg prijatelja uvijek podsjećati na vas.

Ako zaista ne znate što biste kupili svojim prijateljima studentima, onda se svakako možete odlučiti na ovo. Ipak je studentima bitnije da je riječ o korisnim stvarima, nego o onima skupima. Studentskom džepu je sve skupo!