Šest pitanja koja nijedan student ne želi da čuje, a često se postavljaju

"Koja si godina? Kako fakultet?", samo su neka od pitanja koja studenti mrze da čuju.


lifestyle different emotions leisure activities concept confused and surprised young woman
Foto: Envato

Porodična okupljanja, kafa kod komšija ili odlazak u radnju znaju da budu prava gnjavaža. Evo liste pitanja na koja će studenti nerado odgovoriti porodici, komšijama, kumovima i svima ostalima.

1. Kako je na fakultetu?

Ah, najčešće postavljano pitanje studentima u cijelom svijetu. Evo šta studenti zapravo žele da kažu:

– Grozno. Pun sam anksioznosti, u hrani ima laksativa, profesori me mrze, imam 13 eseja da napišem do sutra, moji cimeri smrde, a ja spavam dva sata noću.

I naravno, ono što će zapravo odgovoriti:

Dobro.

2. Šta želiš da radite nakon diplomiranja?

Studenti nakon diplomiranja žele da spavaju! Pored toga vjerovatno će neko vrijeme biti na birou, jer nemaju dana radnog iskustva. Ipak će na ovo pitanje odgovoriti sa zavidnom rečenicom, kao što je na primjer:

Slobodno vrijeme nakon diplomiranja ću iskoristiti za putovanja sa društvom po Evropi, a dalje ću zasigurno naći dobar posao, gdje ću se truditi da napredujem.

3. Imaš li momka/devojku?

Ako sudent nije pronašao svog partnera, najbolji odgovor na ovo pitanje je:

Ponuda me nije dovoljno očarala da bi ta osoba bila u mom životu.

4. Imaš li posao?

Biti student je najstresniji dio života, jer pored finansijskih problema studenti se bore sa ispitima i tonom materije koju nisu prešli na vrijeme.

Na osnovu toga, naći neki zahvalan studentski posao je gotovo pa nemoguće. Na ovo pitanje je najbolje odgovoriti sa rečenicom:

Nakon diplomiranja posvetiti ću se pronalaženju idealnog radnog mjesta.

5. Šta radiš između predavanja?

Studenti između predavanja ili piju kafu ili jedu ili spavaju ili gledaju Netflix. Šta osoba želi da postigne sa ovim pitanjem?

6. Kolega da li ste sigurni?

Najteže pitanje koje profesor može postaviti. U tom trenutku student je zaboravio i šta je rekao prije tog pitanja. Najbolje rješene jeste nasmijati se i reći jasno “DA”.