SEEYN: Pozivnica za učešće na regionalnom omladinskom događaju “Youth Work Market” u Sarajevu

Mreža mladih jugoistočne Evrope (South East European Youth Network - SEEYN) poziva sve zainteresovane da budu dijelom velikog omladinskog događaja “Youth Work Market”.


SEEYN Pozivnica za učešće na regionalnom omladinskom događaju “Youth Work Market” u Sarajevu

Događaj će se održati 25. marta 2017. godine u trajanju od 13:00 do 17:00 časova u prostorijama zgrade “Networks” (ul. Skenderpašina br 1, Sarajevo) i okupit će mlade ljude, one koji rade sa mladima i za mlade, predstavnike omladinskih organizacija i eksperte iz različitih država regiona.

Cilj događaja je da se na interaktivan, zabavan i edukativni način predstave svi materijali, alati, metode, aktivnosti, inicijative i primjeri dobre prakse u radu sa mladima, naglašavajući važnost aktivne izgradnje kapaciteta i sticanja vještina, znanja i kompetencija omladinskih radnika i mladih ljudi.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Gosti događaja imat će priliku da učestvuju u programu koji su za njih pripremili mladi ljudi (prezentacije i zabavne radionice u formi omladinskog sajma), a teme će pokriti različite aspekte omladinskog rada: neformalna edukacija, digitalni alati i internet aplikacije u radu sa mladima, volontiranje, omladinsko liderstvo, omladinske inicijative i aktivno učešće mladih u društvu.

SEEYN Pozivnica za učešće na regionalnom omladinskom događaju “Youth Work Market” u Sarajevu 2

Pored promocije rezultata samog regionalnog projekta “Praktični vodič kroz omladinski rad” kao i Erasmus+ programa, gosti iz Sarajeva će imati priliku da ostvare kontakte i podijele svoje iskustvo i znanje sa omladinskim organizacijama i mladima iz regiona jugoistočne Evrope.

Ovaj događaj je regionalnog karaktera i dio je regionalnog projekta “Praktični vodič kroz omladinski rad”, finansiran kroz program Erasmus+, Evropske Unije.

(STUDOMAT.ba)