Sedam životnih lekcija iz “Ane Karenjine” koje vrijede i danas

Ruski pisac Lav Nikolajevič Tolstoj svojim je djelima dotakao brojne osobe jer su prepune situacija s kojima se mogu poistovjetiti mnogi bez obzira na status i godine.


5. Romantika i prava ljubav postoje

Priča o Ani Karenjini je tragedija, jer glavni lik riskira i svoj život kako bi slijedila svoje srce. No to ne znači da romantika i prava ljubav ne postoje. Usred drama, u knjizi se nalazi i trenuci iskonske sreće. Levin je primjerice zaokupljen s Kiti od trenutka kada je spazi, pa iako na početku imaju problema s brakom, u konačnici si zajedničkim snagama stvore ugodan život.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

6. Rutina ne mora biti dosadna

Ljudi bi trebali uživati u svojim malim ritualima i obavezama ako im to predstavlja sreću. U knjizi je Levin često ismijavan zbog svog stila života. Umjesto tračanja i odlazaka u operu, on radije bira fizički rad na svom imanju, dizanje u rano jutro i šetanje po zelenim pašnjacima.

7. Jednostavan život može biti prekrasan

Jedan od razloga zašto je Levin najpozitivniji lik u romanu “Ana Karenjina“ očituje se u činjenici što se ne smatra gospodarom, već osobom koja će ravnopravno raditi uz svoje sluge.

(Cafe.ba)