Svečano promovisana 84 diplomanta Filozofskog fakulteta SUM-a

Promovisana su 84 diplomanta, od kojih je 21 prvostupnik i 63 magistra struke.


diplomanti
Foto: RTV-hb.com

Svečana promocija i dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Promovisana su 84 diplomanta, od kojih je 21 prvostupnik i 63 magistra struke.

Pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja prof. dr. sc. Vesna Kazazić pozdravila je prisutne u ime rektora prof. dr. sc. Zorana Tomića i rekla kako se na Filozofskom fakultetu uspješno provodi Humboldtov model sveučilišta koje proizvodi znanje o kulturi i bolonjski proces koji se temelji na tržištu rada, a diplomantima je poručila da sada kreću u novi život s izazovima, kušnjama, ali i problemima, piše RTV-hb.com.

 – Pred vama je važan put. Idite samouvjereno u pravcu svojih snova, njegujte akademizam i poštujte ljudske vrijednosti, etiku i moral ugradite u sve pore vašega društva, jer u vremenima u kojima djelujemo samo na tim principima možemo opstati, poručila je prof. Kazazić.

Dekan Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Dražen Barbarić poručio je diplomantima da budu najbolji i najpropulzivniji dio svojih zajednica te da učine svoje društvo boljim.

– Nas starije generacije tjerajte na prilagodbu i ne dopustite nam da se uljuljamo u konformističku poziciju međugeneracijskoga jaza na koji se toliko često pozivamo. Nikada nikome ne dopustite da podcijeni znanja i kompetencije koje ste stekli na Filozofskom fakultetu, a koja sada samostalno nosite kroz vlastite životne puteve, kazao je prof. Barbarić i dodao kako su diplomiranim studentima vrata Fakulteta uvijek otvorena.