Sarajevska studentica o borbi s teškom bolešću: “Prođoh pakao. Preživjeh!”

"Nastavljam liječenje do konačne pobjede. Ja sam Berina i bit ću zdrava."


Foto: Depo.ba
Foto: Depo.ba

Berina Preldžić, studentica Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, početkom 2020. godine doznala je da boluje od aplastične anemije. Sutra, 24. augusta, puni se tačno godina dana otkako je na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli podvrgnuta transplantaciji matičnih ćelija.

Tim povodom oglasila se ova hrabra 23-godišnjakinja, koja je osjetila potrebu zahvaliti se ljekarima, roditeljima, sestrama, profesorima, kolegama i mnogim drugima koji su joj bili podrška u teškim vremenima.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Berininu emotivnu zahvalnicu objavljujemo u cjelosti, piše Depo.ba.

 – Doživjeh osjećaje boli, nemoći, straha, neizvjesnosti, tuge, brige i beznađa. Al’ naučih šta je podrška, ljubav, trud, borba, ustrajnost, hrabrost i dobročinstvo.

Spasiše me doktori Kantonalne bolnice Zenica. Održaše me na životu doktori UKC-a Sarajevo. Vratiše mi život doktori UKC-a Tuzla. I sve to isprati odjel porodične medicine Doma zdravlja Tešanj.

Hvala Allahu; roditeljima i sestrama; kolektivu odjela hematologije UKC-a Tuzla na čelu sa prof.dr. Aidom Arnautović, posebno mom doktoru Harisu Šahoviću i medicinskim sestrama; hematolozima bolnica u Zenici i Sarajevu; svoj familiji i komšijama; prijateljima i kolegama sa fakulteta; kolektivu Arhitektonskog fakulteta na čelu sa dekanom prof.dr. Erdinom Salihovićem; administraciji općine Tešanj na čelu sa načelnikom općine; ministru BIZ-a i Vladi ZE-DO kantona; udruženjima boraca,RVI i „Zlatni ljiljan“; privrednicima i građanima Tešnja, ZE-DO kantona, Tuzle i Sarajeva.

HVALA svakom davaocu krvi; njih više od 400 je pokazalo dobročinstvo i dalo ono najvrijednije od sebe. Svaka kap krvi data za moj organizam i svaka marka data za skupe lijekove pokazuje snagu zajedništva koja spašava život.

23 su mi godine, studentica sam završne godine drugog ciklusa – master studija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Prođoh pakao. Preživjeh! Nastavljam liječenje do konačne pobjede.

Mnogi su prošli i gore, mnogi i nisu. Allahu, molim Te pomozi svakome!

Ja sam Berina Preldžić i bit ću zdrava, PONOSNO ZDRAVA.