“Ja jesam obnovila godinu, ali bolje, prenijet ću samo četiri predmeta u treću”

Poslušajte planove studentice koja je obnovila godinu. Koliko će predmeta položiti, a koliko "prenijeti"?


Foto: Screenshot Facebook
Foto: Screenshot Facebook

Studentski život nije nimalo lagan. Mnogi su izazovi s kojima se studenti svakodnevno susreću, ali vrlo često će ljudi kazati da je to ipak najljepši period u životu.

U vrijeme pandemije koronavirusa studenti su se susreli sa novim izazovom, a to je online način studiranja. Dok nekima odgovara ovaj način nastave, drugima nedostaju klupe u amfiteatru i druženje sa prijateljima nakon predavanja.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Studenti medicine su posebno oštećeni jer nemaju praktičnu nastavu u zdravstvenim ustanovama ili je broj sati u istim smanjen te ne mogu steći dovoljno prakse u radu sa pacijentima.

Svima je dobro poznato da je medicina vrlo teška i vrijedi za jedan od najtežih fakulteta. Također, svi dobro znaju da je anatomija jedan od najtežih predmeta na medicinskom fakultetu, ali i na ostalim studijiskim programima koji imaju ovaj predmet. Mnogi tvrde da je upravo anatomija najteži predmet i da je razlog zbog kojeg studenti često naSvi člancipuštaju studij medicine.

U videu koji je objavljen na FB stranici “Inspektor Studenat” pronašli smo isječak djevojke koja opisuje “plan” polaganja ispita u toku obnovljene studijske godine.

Pogledajte kako planira položiti “usmeni iz anatomije” i koliko predmeta će “prenijeti” na narednu godinu.

Video pogledajte ovdje.