Sarajevo: Studentski domovi za vrijeme raspusta bave se hotelijerstvom

Turisti koji dolaze u glavni grad BiH, a naročito velike grupe mladih ljudi koji žele da upoznaju Sarajevo, odsjedaju u Studentskim domovima Bjelave i Nedžarići.


– Tokom godine za sve zainteresirane posjetitelje imamo na raspolaganju hostel sa kapacitetom od 60 kreveta u sklopu Doma Bjelave. Dok od 15. jula do 15. septembra, po odlasku studenata, svi kapaciteti Studentskog centra su na raspolaganju gostima, pojašnjava Ahmed Mulaibrahimović, izvršni direktor za uslužnu djelatnost u Studentskom centru u Sarajevu.

Advertisements

Veliko interesovanje uglavnom vlada tokom održavanja Studentskih sportskih igara, Baščaršijskih noći, kada odsjedaju folklorne grupe, zatim tokom održavanja manifestacije Sportske igre mladih.

Advertisements

– Pored tih velikih grupa imamo i manje grupe ili pojedince koji traže smještaj kod nas. Svim gostima nudimo noćenje sa doručkom, polupansion i puni pansion. Cijene se kreću od 18 do 36 maraka u zavisnosti od usluge, a u cijenu su uključeni i osiguranje, te boravišna taksa, kazao je Mulaibrahimović, ističući da su zadovoljni posjetom.

(Faktor.ba)