RS: Cijena školarine za studente koji obnavljaju godinu 220 KM

Ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević rekao je Srni da ima obećanje od rektora i predsjednika Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci da će cijena školarine za studente koji obnavljaju godinu biti 220 KM.


– Danas, na potpisivanju ugovora o korišćenju sredstava za projekte studentskih organizacija, studenti su me upoznali o mogućnosti da Univerzitet u Banjoj Luci podigne cijenu školarine za studente koji obnavljaju godinu na 440 KM. Ja sam studentima obećao da ću razgovarati sa rektorom i predsjednikom Upravnog odbora Univerziteta, i to sam i učinio i imam njihovo obećanje da će ta cijena biti 220 KM, naveo je Malešević.

Advertisements

On je istakao da nema razloga da ne vjeruje da će biti tako jer je riječ o odgovornim ljudima.

– To će vjerovatno biti doneseno za nekoliko dana, čim bude zakazana sjednica Upravnog odbora Univerziteta. Studenti koji obnavljaju godinu, ipak, mogu biti zadovoljni, naglasio je Malešević.

Advertisements

Govoreći o ostalim problemima studenata, Malešević je naveo da su oni uglavnom usaglašeni i to je Senat prekjučer na svojoj sjednici prihvatio.

– Ostaje nam da na sjednici Vlade bude utvrđena visina upisnine za proširene liste. Ja se nadam da će studenti nakon sjednice Vlade biti zadovoljni, rekao je Malešević.

(SRNA/Klix.ba)