Rektoru Univerziteta u Sarajevu dodijeljena počasna titula “Ambasador znanja”

Prof. dr. Rifatu Škrijelju, rektoru Univerziteta u Sarajevu, je u petak 7. jula 2017. godine dodijeljena počasna titula Ambasador znanja koju dodjeljuje Life Learning Academia iz Slovenije.


rektor unsa ambasador znanja 3

Počasnu titulu Ambasador znanja rektoru prof. dr. Rifatu Škrijelju uručila je direktorica Life Learning Academia gospođa Merjetke Kastner, u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu. Prethodno je bilo planirano da uručenje počasne titule Ambasador znanja bude upriličeno 31. maja 2017. godine na Akademsko-ekonomskom kongresu održanom na Brdu kod Kranja, međutim rektor Škrijelj je odgodio uručenje zbog rasprave o Zakonu o visokom obrazovanju Kantona Sarajevo.

Akademsko-ekonomski kongres je jedan od vodećih međunarodnih događaja u regionu koji jedanput godišnje okuplja pojedince i organizacije iz cijelog svijeta sa ciljem da se predstave dostignuća, potencijali, ali i mentori iz oblasti znanja na globalnom nivou. Naglasak je na učenju, znanju i povezivanju.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

rektor unsa ambasador znanja 2

– Mnogo mi znači jedno ovakvo priznanje od eminentne institucije kao što je Life Learning Academia, koje ujedno predstavlja i priznanje za Univerzitet u Sarajevu. Posebno je značajno što se ovim priznanjem, dodijeljenim meni kao rektoru, poboljšava i međunarodna reputacija Univerziteta u Sarajevu, naveo je rektor prof. dr. Rifat Škrijelj te istakao da je čast nositi titulu Ambasador znanja koju nose i doc. dr. Zijad Bećirović, dr. Franz Fischler, Edward Charles Francis Publius de Bono, dr. Akkan Suver, prof. dr. Nikica Grbić, gospodin Zoran Živković, gospodin Milan Petrović i ostali.

Rektor Škrijelj je također istakao dosadašnju uspješnu saradnju sa univerzitetima u Sloveniji, te naglasio da današnji sastanak sa direktoricom Life Learning Academia i direktorom IFIMES-a donosi nove oblike saradnje i obogaćuje saradnju Univerziteta u Sarajevu sa institucijama u Sloveniji.

Svečanom uručenju počasne titule Ambasador znanja prisustvovali su i doc. dr. Zijad Bećirović, direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) i prorektori Univerziteta u Sarajevu: prof. dr. Aida Hodžić, prof. dr. Izet Rađo, prof. dr. Željko Šain, prof. Zijad Mehić, prof. dr. Maida Čohodar Husić i student-prorektor gospodin Mirza Ibrahimović, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA.

rektor unsa ambasador znanja 1

(STUDOMAT.ba)