Red Bull Paper Wings: BiH ima šampione u bacanju papirnatih aviona!

Danas je u Sportsko-kulturno-privrednom centru Mejdan u Tuzli održano državno finale u bacanju papirnatih aviona - Red Bull Paper Wings.


IMG 20190408 142102 1

Sjajan takmičarski duh, druženje i zabava obilježili su bh. finale u bacanju papirnatih aviona – Red Bull Paper Wings. Pobjednici iz Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Mostara i Istočnog Sarajeva sjajno su se zabavili i takmičili u dvije discipline – “najveća udaljenost” i “dužina leta”.

mejdan

Uz sjajnu atmosferu koju su pripremili navijači na tribinama i zabavu uz DJ-a i Red Bull, u kategoriji “najveća udaljenost” šampion Bosne i Hercegovine u bacanju papirnatih aviona postao je Asmir Smajlović čiji je avion letio čak 41 metar.

IMG 20190408 142040
Papirni avion Asmira Smajlovića letio je 41 metar.

– Na takmičenje sam se prijavio radi zabave i dobrog druženja, ali sam se nakon plasmana u državno finale pripremao ozbiljnije. Vježbao sam oko dvije sedmice i na kraju se trud isplatio. U Salzburg idem da predstavljam BiH u najboljem svjetlu i da se nadam najboljem rezultatu, rekao je Asmir za STUDOMAT.

Kada je u pitanju kategorija “dužina leta”, pobjednik i šampion je Srđan Stojanović. Let njegovog papirnatog aviona trajao je 11.37 sekundi.

IMG 20190408 142035
Papirni avion Srđana Stojanovića u zraku se zadržao 11.37 sekundi.

– Volim ovo takmičenje. Bio sam šampion BiH i 2009. godine i iz ljubavi prema ovome sam se prijavio i ove godine. Osvajanje prvog mjesta za mene predstavlja veliku satisfkaciju, presretan sam i potrudit ću se da u Salzburgu osvojim jedno od prva tri mjesta, izjavio je Srđan nakon pobjede.

Za državne šampione zabava i takmičarski duh se nastavljaju na velikom svjetskom finalu u austrijskom Salzburgu koje će u mjesecu maju biti održano u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu, mjestu poznatom i po tome što čuva eksponate nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

IMG 20190408 142212

Kategorija “akrobatska vještina” se realizira online pa su studenti pozvani da do 11. aprila 2019. godine izaberu svoje favorite i glasaju na zvaničnoj internet stranici takmičenja.

gif2

Našim takmičarima želimo mnogo sreće i uspjeha na svjetskom takmičenju u Salzburgu, a sve studente i mlade još jednom pozivamo da daju svoj glas i podrže svoje favorite u discipkini “akrobatska vještina”.

Dio atmosfere pogledajte i na fotografijama u fotogaleriji u nastavku, kao i na našeoj Facebook stranici i Instagram profilu.

Red Bull Paper Wings BiH ima sampione u bacanju papirnatih aviona 15

(STUDOMAT.ba)