Red Bull Paper Wings: BiH ima šampione u bacanju papirnatih aviona!

Danas je u Sportsko-kulturno-privrednom centru Mejdan u Tuzli održano državno finale u bacanju papirnatih aviona - Red Bull Paper Wings.


Sjajan takmičarski duh, druženje i zabava obilježili su bh. finale u bacanju papirnatih aviona – Red Bull Paper Wings. Pobjednici iz Sarajeva, Tuzle, Banje Luke, Mostara i Istočnog Sarajeva sjajno su se zabavili i takmičili u dvije discipline – “najveća udaljenost” i “dužina leta”.

Advertisements

Advertisements

Uz sjajnu atmosferu koju su pripremili navijači na tribinama i zabavu uz DJ-a i Red Bull, u kategoriji “najveća udaljenost” šampion Bosne i Hercegovine u bacanju papirnatih aviona postao je Asmir Smajlović čiji je avion letio čak 41 metar.

Papirni avion Asmira Smajlovića letio je 41 metar.

– Na takmičenje sam se prijavio radi zabave i dobrog druženja, ali sam se nakon plasmana u državno finale pripremao ozbiljnije. Vježbao sam oko dvije sedmice i na kraju se trud isplatio. U Salzburg idem da predstavljam BiH u najboljem svjetlu i da se nadam najboljem rezultatu, rekao je Asmir za STUDOMAT.

Kada je u pitanju kategorija “dužina leta”, pobjednik i šampion je Srđan Stojanović. Let njegovog papirnatog aviona trajao je 11.37 sekundi.

Papirni avion Srđana Stojanovića u zraku se zadržao 11.37 sekundi.

– Volim ovo takmičenje. Bio sam šampion BiH i 2009. godine i iz ljubavi prema ovome sam se prijavio i ove godine. Osvajanje prvog mjesta za mene predstavlja veliku satisfkaciju, presretan sam i potrudit ću se da u Salzburgu osvojim jedno od prva tri mjesta, izjavio je Srđan nakon pobjede.

Za državne šampione zabava i takmičarski duh se nastavljaju na velikom svjetskom finalu u austrijskom Salzburgu koje će u mjesecu maju biti održano u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu, mjestu poznatom i po tome što čuva eksponate nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

Kategorija “akrobatska vještina” se realizira online pa su studenti pozvani da do 11. aprila 2019. godine izaberu svoje favorite i glasaju na zvaničnoj internet stranici takmičenja.

Našim takmičarima želimo mnogo sreće i uspjeha na svjetskom takmičenju u Salzburgu, a sve studente i mlade još jednom pozivamo da daju svoj glas i podrže svoje favorite u discipkini “akrobatska vještina”.

Dio atmosfere pogledajte i na fotografijama u fotogaleriji u nastavku, kao i na našeoj Facebook stranici i Instagram profilu.

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!